Γράφει η Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου Παιδίατρος – Ομοιοπαθητικός.

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να μπει στη ζωή ενός παιδιού ανά πάσα στιγμή! Μάλιστα είναι πολύ συνηθισμένο, οι γονείς να μην στρέφονται προς την ομοιοπαθητική από τις πρώτες ημέρες ζωής του παιδιού τους, αλλά από τη στιγμή που το ίδιο παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα που αδυνατούσαν να λύσουν ή και να βελτιώσουν με τη συμβατική Ιατρική.

Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα αφορά τόσο στο παιδί, όσο και στο γονέα. Αρχικά, είναι απαραίτητη η σωστή καθοδήγηση από τον Ομοιοπαθητικό Ιατρό για την αποφυγή λήψης κάποιων «απαγορευμένων» ουσιών από τον μικρό ασθενή, που θα μπορούσαν να αντιδοτήσουν τη δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων πχ κόκα κόλα, μέντα κτλ. Εάν το παιδί λάβει τις συγκεκριμένες ουσίες δεν θα παρουσιάσει κάποια παρενέργεια, απλά θα μειωθεί η δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Επίσης, σημαντικό είναι οι γονείς αλλά και το παιδί να ενημερωθούν πάνω στη σωστή φύλαξη και χορήγηση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων, ώστε τα συστατικά τους να διατηρηθούν αναλλοίωτα και να διασφαλιστεί η δράση τους. Για όσους γονείς ανησυχούν για το ότι το μικρό τους μπορεί να αρνηθεί τη λήψη των φαρμάκων, καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα φάρμακα δεν έχουν δυσάρεστη γεύση και η χορήγησή τους μπορεί να γίνει με μεγάλη ευκολία, ακόμα και σε βρέφη και σε μικρά παιδιά.

Και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό! Οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι είναι απαραίτητο να οπλιστούν με υπομονή, αφού ο οργανισμός του παιδιού θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να ανακτήσει την ισορροπία του και να ξεπεράσει ολοκληρωτικά διάφορες χρόνιες νόσους πχ άσθμα, δερματίτιδα κτλ. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τα οξέα θέματα που μπορούν να παρουσιαστούν, πχ αμυγδαλίτιδες, φαρυγγίτιδες, γαστρεντερίτιδες κτλ, όπου η δράση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων είναι άμεση και εντυπωσιακή.

Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου Παιδίατρος-Ομοιοπαθητικός

#########