Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, το ελληνικό MTV δίνει το δικό του στίγμα στην πρόληψη και ενημέρωση κατά των HIV/ AIDS, προβάλλοντας στις 23:00 το ντοκιμαντέρ «ME, MYSELF AND HIV», ενώ παράλληλα πραγματοποιεί μια σειρά ενεργειών που σχετίζονται με την υπεύθυνη συμπεριφορά σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουμε από τη νόσο. Προσηλωμένο στον αγώνα κατά της μάστιγας, το MTV στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην ενθάρρυνση των νέων να λάβουν προληπτικά μέτρα καταπολεμώντας την επιδημία.

 

Έπειτα από 12 χρόνια αφοσίωσης στη μάχη κατά του ιού του HIV και της νόσου του AIDS, το ίδρυμα Staying Alive ετοίμασε για το δίκτυο του MTV μια ειδική εκπομπή-ντοκιμαντέρ, για να ενημερώσει και εκπαιδεύσει τη νεολαία, αλλά και να καλλιεργήσει υπεύθυνη συμπεριφορά σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν από το HIV και το AIDS. Το ντοκιμαντέρ «ME, MYSELF AND HIV» αποδίδει, με το πιο συγκλονιστικό και ρεαλιστικό τρόπο, το μήνυμα ότι ο HIV μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως φυλής, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού και γεωγραφικής θέσης, καθώς επίσης να καταρρίψει το κοινωνικό στίγμα και τα στερεότυπα που συνδέονται με τη νόσο. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το ταξίδι δυο νέων ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV, ο ένας στις ΗΠΑ και ο άλλος στη Ζάμπια, δίνοντας μια ματιά, από πρώτο χέρι, του πώς είναι να είσαι νέος και παράλληλα οροθετικός εν έτη 2010. Οι ήρωες, αφηγούνται τις ιστορίες τους από την αρχή: γιατί αποφάσισαν να κάνουν εξετάσεις, βιώνοντας τις συνέπειες των αποτελεσμάτων αυτών, μέχρι πρόσφατα, οπού εκθέτεται όλη η περιπλοκότητα που περιλαμβάνει η ζωή με τον HIV, τόσο στην προσωπική ζωή, όσο και στην εργασία και τα ταξίδια.

Επίσης, το MTV από την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου θα προβάλλει καθημερινά μια σειρά από ενημερωτικά pills με τους Travis McCoy, Katy Perry, 30 STM  και Miley Cyrus, οι οποίοι μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα για τη νόσο του AIDS, στην προσπάθειά τους να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στην κοινή πρωτοβουλία για τη μάχη ενάντια στο θανατηφόρο ιό.

Παράλληλα το MTV είναι υποστηρικτής και αρωγός όλων των δράσεων και της καμπάνιας: «Ενημέρωση – Προφύλαξη – Εξέταση: το δικό μας μότο ζωής» που συνδιοργανώνεται από το «Κέντρο Ζωής», (εθελοντική, μη κυβερνητική οργάνωση που στόχο έχει τη συναισθηματική, ψυχολογική αλλά και πρακτική υποστήριξη των οροθετικών και ασθενών με ΑIDS) και την «PRAKSIS» (ανεξάρτητη, μη κυβερνητική οργάνωση, που βασικό στόχο έχει τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης). Η καμπάνια αυτή έχει την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

 

Για τη στήριξη της «PRAKSIS», το MTV και η Ricardo Hellas διοργανώνουν δημοπρασία αγάπης και δίνουν την ευκαιρία σε όποιον συμμετέχοντα καταβάλει τη μεγαλύτερη προσφορά στο www.ricardo.gr, έως τις 15 Δεκεμβρίου να παρευρεθεί μαζί με έναν φίλο του σε συναυλία της Shakira στο εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες στη μεγάλη αυτή προσπάθεια θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν δύο premium εισιτήρια για τη συναυλία, καθώς επίσης και merchandised προϊόντα Shakira, όπως το νέο της CD, ενώ το MTV ως χορηγός στο παγκόσμιο Τour της δημοφιλούς pop start προσφέρει σε δύο υπερτυχερούς την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη σκηνή πριν την έναρξη της συναυλίας και να παρευρεθούν μαζί της ! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημοπρασία αγάπης επισκεφτείτε το www.ricardo.gr.

Το MTV στην προσπάθειά του να ενημερώσει το κοινό σχετικά με το που μπορούν να απευθύνονται για θέματα που αφορούν στο HIV/ AIDS  θα προβάλει στο τέλος των pills, του ντοκιμαντέρ, καθώς επίσης και του διαφημιστικού σποτ για το «ME, MYSELF AND HIV» την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας (800 11 11 600) και την ιστοσελίδα της «PRAKSIS» (www.praksis.gr) .

Στον αγώνα της ενημέρωσης των νέων, «επιστρατεύεται» και το www.mtvgreece.gr. Τα τηλεοπτικά pills θα είναι διαθέσιμα και μέσα από την ιστοσελίδα του MTV, η οποία θα παρέχει πληροφορίες για το που μπορεί να εξεταστεί κάποιος για το αν είναι φορέας του HIV. Επίσης, την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου θα εμφανίζεται συμβολικά στην οθόνη του MTV, η κόκκινη κορδέλα, το ειδικό σήμα για την πρόληψη και καταπολέμηση του HIV, υπενθυμίζοντας και ενθαρρύνοντας όλους να λάβουν έντονη δράση στην καταπολέμηση της επιδημίας.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός του MTV, Staying Alive Foundation, για περισσότερα από δώδεκα συναπτά έτη έχει αφιερωθεί στο έργο για την ενημέρωση και την καταπολέμηση των HIV/ AIDS. Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της υφιστάμενης κατάστασης, το Staying Alive, ακολουθεί μια στρατηγική που συνδυάζει πολλαπλά μηνύματα, καθώς και τη χρήση διαφορετικών Μέσων σχετικά με την πρόληψη, με στόχο το μήνυμα να προσεγγίσει πιο αποτελεσματικά τους αποδέκτες του. Το Staying Alive επιτυγχάνει τη στρατηγική του με εκπομπές στην τηλεόραση, συνέργιες με νεανικά προϊόντα, διαγωνισμούς, κοινωνικά μηνύματα, ειδικές ιστοσελίδες, συνεργασίες με διάσημες προσωπικότητες και ειδικά blogs. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ιδρύματος θα βρείτε στο www.staying-alive.org.

Καθημερινά η νεολαία σε όλο τον κόσμο απειλείται από το HIV & το AIDS. Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το ελληνικό MTV επιστρατεύεται στον αγώνα της καταπολέμησης του ιού, εμπνέοντας και παροτρύνοντας τους νέους να απολαύσουν «υπεύθυνα» τη ζωή.

#########