Αρχική Ειδήσεις - Νέα Φιλοξενία παιδιών από χώρες πρώην Γιουγκοσλαβίας

Φιλοξενία παιδιών από χώρες πρώην Γιουγκοσλαβίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όπως κάθε χρόνο εδώ και δεκαεπτά συνεχώς κατά την περίοδο των των Χριστουγέννων και των καλοκαιρινών διακοπών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό της Σερβίας διοργανώνει πρόγραμμα φιλοξενίας σε ελληνικές οικογένειες παιδιών ηλικίας 8  – 16 ετών από την γειτονική μας .

 

 

Στο πρόγραμμα οικογένειες απ’ όλη την Ελλάδα, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα αυτό, αφορά σε παιδιά τα οποία έχουν ζήσει την εμπειρία του πολέμου και των αποτελεσμάτων του και έχουν πραγματικά ανάγκη από αγάπη και οικογενειακή .

 

Αξίζει να σημειωθεί , μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στη χώρα μας περίπου 18.500 παιδιά, αποτέλεσμα της μεγάλης ευαισθησίας που έχουν δείξει οι ελληνικές οικογένειες συμμετέχοντας στο πρόγραμμα αυτό και επιθυμούν να δώσουν  αγάπη  στα παιδιά αυτά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.Τα παιδιά φυσικά με τη σειρά τους ανταποδίδουν αυτή την αγάπη με τον καλύτερο τρόπο.

Για την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων του 2010, οι ημερομηνίες του προγράμματος έχουν καθοριστεί από:

19/12/2010 (άφιξη) – 04/01/2011 ( αναχώρηση )

Την ευθύνη για την διοργάνωση του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αποκλειστικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Πολύ σημαντική για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού είναι η βοήθεια των τοπικών τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Δήμων οι οποίοι συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

 

Σίγουρα κανένα παιδί δεν αξίζει να μεγαλώνει χωρίς να χαμογελάει, να παίρνει αγάπη, να παίζει, να ονειρεύεται και γι’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.Ας ότι, η προσφορά αγάπης στα παιδιά, είναι προσφορά αγάπης στην ίδια τη ζωή.

 

Για κάθε πληροφορία και δηλώσεις συμμετοχών, παρακαλούμε να απευθύνεστε στη:

Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Αρμόδια: κα Μαίρη , τηλ.: 210-, 6909760939.