«Επτά». Όταν ο ιερός αυτός αριθμός γίνεται τίτλος παράστασης, όπου ο έρωτας μέσα από τα παιχνίδια της μοίρας είναι ο πρωταγωνιστής, τότε ο θεατής έχει κάθε λόγο να προσδοκά να δει κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Ιδιαίτερη άλλωστε είναι και η ίδια αυτή η ιδέα την οποία είχε μία ομάδα δημοσιογράφων που ασχολούνται χρόνια με το ρεπορτάζ υγείας να ανέβουν στο θεατρικό σανίδι και με τη βοήθεια του σπουδαίου θεατράνθρωπου, του δασκάλου Γιάννη Μόρτζου ο οποίος έκανε τη σκηνοθεσία του έργου, να βοηθήσουν συλλόγους, σωματεία, φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, δίδοντας αφιλοκερδώς παραστάσεις με σκοπό  τη συγκέντρωση χρημάτων, τροφίμων, υγειονομικού υλικού για όσους έχουν ανάγκη.

Λένε ότι στη δημοσιογραφία αν δεν έχεις πάθος δεν πας πουθενά. Στον έρωτα αν δεν έχεις πάθος δεν είναι έρωτας. Και στο «Επτά» υπάρχουν αληθινοί, μεγάλοι, τραγικοί έρωτες. Ο θεατρικός συγγραφέας του έργου  Γιώργος Α. Χριστοδούλου με τη χαρισματική του πένα έφτιαξε επτά μονόπρακτα που περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο τις μεγάλες, τις πιο σημαντικές πτυχές του μοιραίου έρωτα επτά ζευγαριών που έγραψαν ιστορία. «Επτά» συγκλονιστικές ιστορίες που η κάθε μία τους φωτίζει με διαφορετικό τρόπο τις διαδρομές που κάνει η καρδιά, όταν αγαπήσει αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορεί να αγγίξει και να αγκαλιάσει, όπως θα ήθελε, την ευτυχία.

«Επτά» λοιπόν και όπως λέει ο κ. Χριστοδούλου «οι τίτλοι πάντα μιλάνε. Το θέμα είναι εμείς τι ακούμε».

Το θεατρικό έργο «ΕΠΤΑ» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου είναι βασισμένο επάνω σε μια ιδέα της Ηθοποιού, Θεατρολόγου, Σκηνοθέτη Γιούλης Ζήκου αποκλειστικά για τη «Θεατρική ομάδα Συντακτών Υγείας».

Συγγραφέας: Γιώργος Α. Χριστοδούλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος

Επιμέλεια κουστουμιών: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσική: Τάκης Μπινιάρης

Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος

Video: Βασίλης Πλατάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τιτίκα – Ποθητή Μαρίνου

Φωτογραφία: Νίκος Γράβαρης

Φώτα – Ήχος: Τάκης Δρόσος

Βεστιάριο:  Συρογιάννη

Σχεδιασμός, επιμέλεια προγράμματος: busybeedesign.gr

Το τραγούδι της παράστασης ερμηνεύει η Νανά Γεωργιάδη

 

Παίζουν (κατά σειρά εμφάνισης):

Μάκης Ιωακειμίδης, Εύα Ντελιδάκη (Σωκράτης – Ξανθίππη)

Μάνος Ορφανός, Κία Παπαδοπούλου (Περικλής – Ασπασία)

Κοσμάς Ζακυνθινός, Μαρία Λυσάνδρου (Ηρώδης Αττικός – Αππία Ρήγιλλα)

Μάριος Τζανακάκης, Νατάσσα Σπαγαδώρου (Δημήτρης Υψηλάντης – Μαντώ Μαυρογένους)

Βασίλης Χατζημάρκου, Νεκταρία Καρακώστα (Κώστας Καρυωτάκης – Μαρία Πολυδούρη)

Νίκος Γράβαρης, Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή (Άγγελος Σικελιανός – Ναυσικά Παλαμά)

Χαράλαμπος Πετρόχειλος, Σμαράγδα Αγορογιάννη (Ίων Δραγούμης – Πηνελόπη Δέλτα)

Οι πρώτες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, την Πέμπτη 5 και την Τρίτη 10 Μαρτίου στο θέατρο «Μικρό Broadway» (Αγίου Μελετίου 6) στις 9.15 μ.μ.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαιτείται κράτηση θέσης.

H παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη των εταιρειών:  ABBVIE,  BAYER,  DEMO,  ELPEN,  GENESIS PHARMA,  ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ –ΛΙΛΛΥ, ΕΜ ΕΣ ΠΡΕΣΣ Α.Ε.,  BusyBeeDesign.gr

#########