Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ανάγνωσης βιβλίου που οργάνωσε το Άσυλο Ανιάτων σε συνεργασία με την Ομάδα Βιβλιανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων, με τη συμμετοχή των ωφελούμενων του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε την Τρίτη, 23 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Ασύλου στην Κυψέλη, με στόχο την πρόσβαση των ΑμεΑ στην εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Η Εταιρεία Συγγραφέων, πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη για «την ενεργητική και την κατά πεποίθηση συμμετοχή των πνευματικών ανθρώπων στα κοινά», διοργανώνει μέσω της «Ομάδας Βιβλιανάγνωσης» εκδηλώσεις σε ιδρύματα και φορείς που οι άνθρωποι αδυνατούν να μετακινηθούν. Η Ομάδα Βιβλιανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων αποτελείται από τους συγγραφείς και μέλη της Εταιρείας Έρη Σταυροπούλου και Χρήστο Τουμανίδη, με τη συνδρομή της συγγραφέως, ποιήτριας και ηθοποιού Ματίνας Μόσχοβη. Οι αναγνώσεις της Ομάδας περιλαμβάνουν κείμενα των Τζορτζ Μπέρναρντ Σω, Σάμιουελ Μπέκετ, Παύλου Νιρβάνα και Σοφίας Κολοτούρου.

Η Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων κυρία Ιωάννα Ηλιάδη δήλωσε σχετικά: «Σε μία δύσκολη εποχή για πολλές κοινωνικές ομάδες, η λογοτεχνία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων και την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης. Επιπλέον, εξασκούνται οι νοητικές και συναισθηματικές ικανότητες των ΑμεΑ, καθώς τροφοδοτούνται κοινωνικά και συναισθηματικά από τα μυθιστορήματα. Στο Άσυλο Ανιάτων επενδύουμε σημαντικά στις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις των ωφελούμενών μας για να εξασφαλίσουμε την προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς της ζωής. Ευχαριστούμε από καρδιάς την Εταιρεία Συγγραφέων για την προσφορά της προς την κοινωνία των πολιτών και ειδικότερα προς τους ωφελούμενους του Ιδρύματός μας».

#########