Η ίαση της αγάπης, του πνεύματος και του σώματος! 

Οι εναλλακτικές θεραπείες δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σύστημα παραδοσιακών πρακτικών, οι περισσότερες, μάλιστα, πολλών χιλιάδων ετών, που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, με στόχο την «αφύπνιση» της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του οργανισμού μας!

Το ρέικι συγκαταλέγεται στις εναλλακτικές/ολιστικές θεραπείες και, στην ουσία, είναι θετική ενέργεια Αγάπης και Φωτός! Εκεί όπου η κλασική ιατρική δυσκολεύεται να φέρει την ίαση, όπως σε περιπτώσεις αλλεργιών και ψυχικών διαταραχών (κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, άγχος κ.λπ.), το ρέικι, είτε συνδυαστικά με τη θεραπεία του γιατρού, είτε μεμονωμένα, έχει τη λύση! Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ρέικι, ουσιαστικά, στέλνεται ένα μήνυμα στο εγκεφαλικό κέντρο προκαλώντας την επαναρρύθμιση και τη θετική ανταπόκριση ορμονών και άλλων οργάνων του σώματος με αποτέλεσμα την αυτοΐαση!

Ρέικι σημαίνει πνευματική ενέργεια.

Είναι ιαπωνική λέξη και αποτελείται από δύο ιδεογράμματα: «ρέι», που είναι το πνεύμα και «κι», που είναι η ενέργεια. Όλοι γνωρίζουμε πως ζούμε σε έναν κόσμο που αποτελείται από ενέργεια, η οποία ούτε δημιουργείται, ούτε καταστρέφεται… Απλώς, μετασχηματίζεται θεραπεύοντας τις φυσικές, νοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές ανάγκες μας.

Πρόκειται για ένα πανάρχαιο ιαπωνικό σύστημα ίασης, μια θεραπευτική μέθοδο η οποία φέρνει γρήγορα και αποτελεσματικά σωματική ευεξία, νοητική ηρεμία, χαλάρωση, εξάλειψη του στρες, της ανησυχίας και των κρίσεων πανικού, δουλεύοντας ταυτόχρονα πάνω στον ψυχολογικό, νοητικό και σωματικό μας τομέα.

Πώς γίνεται μια συνεδρία

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο θεραπευόμενος φοράει κανονικά τα ρούχα του και είναι ξαπλωμένος σε ένα ειδικό κρεβάτι μασάζ ή στρώμα. Αν η κατάστασή του δεν του επιτρέπει να ξαπλώσει, μένει καθιστός. Ο θεραπευτής, ο οποίος είναι ένα άτομο που πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία και εκπαίδευση στο ρέικι (δε μαθαίνεται από βιβλία), τοποθετεί τα χέρια του σε συγκεκριμένες θέσεις στο σώμα του θεραπευόμενου μεταδίδοντάς του συμπαντική ενέργεια. Το πόση ενέργεια θα πάρουμε από τον θεραπευτή εξαρτάται από εμάς και μόνο. Όση χρειαζόμαστε, μέχρι να αποκατασταθεί η ενεργειακή μας ισορροπία. Σε ό,τι αφορά στις ασθένειες, το ρέικι δεν απευθύνεται στο φυσικό σύμπτωμα αλλά στην πραγματική αιτία της ασθένειας. Για αυτόν το λόγο, άλλες ασθένειες χρειάζονται περισσότερο χρόνο να θεραπευτούν και άλλες λιγότερο. Η ίδια συνεδρία μπορεί να γίνει και από απόσταση χωρίς να αλλάζει τίποτα απολύτως στη θεραπεία και αυτό ο θεραπευόμενος το αντιλαμβάνεται από τα πρώτα κιόλας λεπτά!

Με τη δύναμη της αυτοθεραπείας!

Το ρέικι δεν είναι θρησκεία, φιλοσοφία, αυθυποβολή, κοσμοθεωρία ή θετική σκέψη! Είναι μια συγκεκριμένη ολιστική θεραπεία, η οποία δεν εξυπηρετεί κάποιο δόγμα ή κάποια λατρευτική διαδικασία. Δεν ανταγωνίζεται ούτε καταργεί την κλασική ιατρική περίθαλψη, την ψυχολογική βοήθεια ή άλλες εναλλακτικές θεραπείες. Δουλεύει ανεξάρτητα, αλλά και συνδυαστικά με αυτές. Πρόκειται για μια ήπια θεραπευτική μέθοδο που δημιουργεί τις θετικές προϋποθέσεις για υγιές σώμα και νου. Επιπλέον, το ρέικι δεν είναι τοξικό. Όσο ρέικι και να δεχτούμε, δεν κινδυνεύουμε να πάθουμε κακό, όπως εάν π.χ. παίρναμε μια υπερβολική δόση κάποιου φαρμάκου. Επίσης, δεν έχει βλαβερές παρενέργειες. Για την ακρίβεια, δεν έχει καθόλου παρενέργειες. Ενδείκνυται για όλες τις ασθένειες και για όλους τους ανθρώπους. Το ρέικι δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη ολοκλήρωσης, αγάπης, καλοσύνης, αρμονίας, γαλήνης και αποδοχής του εαυτού μας και των άλλων. Μας διδάσκει να αγαπάμε τον εαυτό μας και έτσι θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε και όλους τους άλλους.

Οι 5 αρχές του ρέικι

Μόνο για σήμερα…

  1. Δεν θυμώνω
  2. Δεν ανησυχώ
  3. Νιώθω ευγνωμοσύνη
  4. Εργάζομαι τίμια και εντατικά
  5. Είμαι καλός/ή με τους άλλους

Το σύστημα Usui Reiki

Ο δρ Μικάο Ουσούι ήταν ένας σοφός πνευματικός δάσκαλος και ιδρυτής της μεθόδου Usui Reiki, που γεννήθηκε και έζησε στην Ιαπωνία από το 1865 έως το 1926. Ο ίδιος δημιούργησε ένα σύστημα θεραπευτικών συμβόλων, τα οποία λέγεται ότι οραματίστηκε να εμφανίζονται σε μια σφαίρα φωτός, κατά τη διάρκεια διαλογισμού του στο βουνό Κουράμα. Μέσα σε λίγα χρόνια, δίδαξε αυτή την πανάρχαια μέθοδο -ενισχυμένη πλέον με τα θεραπευτικά σύμβολα- σε πάνω από 2.000 άτομα και εκπαίδευσε αρκετούς δασκάλους Ρέικι οι οποίοι συνέχισαν τη διάδοση της μεθόδου μετά τον θάνατό του. Το ρέικι μεταφέρθηκε στη Δύση από τη Χαβάγιο Τακάτα το 1937, στη Χαβάη. Η κυρία Τακάτα έλαβε εκπαίδευση δασκάλου ρέικι από τον Χαγιάσι Τζουζίρο, μαθητή του Ουσούι Μικάο.

Μάρω Πατάπη

-Εναλλακτική θεραπεύτρια

-Usui Reiki Master-Teacher

Channeling

-Θεραπεία Πνευματικής Ανταπόκρισης (SRT)