Νέος χρόνος μπαίνει πολλές ελπίδες φόβοι και φοβίες ξεπηδούν για το πως θα είναι κι αυτή η χρονιά. Είναι φορές που βγαίνουν σαν δράκοι από μέσα σου όλα όσα φοβάσαι για σένα για τους δικούς σου για το αύριο την κοινωνία τους φίλους τους γνωστούς τους συναδέλφους.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να τα αφήσεις όλα σε Εκείνον; Του είπες κάποια χρονιά δεν κάνω τίποτα εγώ Εσύ όλα ή τέλος πάντων εγώ ένα Εσύ 100 όπως άλλωστε μου Εχεις τάξει.

Θα το θέλαμε όλοι αλλά δεν τολμάμε. Αμφισβητούμε ακόμα και το παραμικρό. Λένε τα δελτία ειδήσεων ότι αύριο θα βρέξει , παράδειγμα λέμε, κι εσύ αμφιβάλεις και αντί να πάρεις ομπρέλα και αδιάβροχο μπορεί και να φορέσεις πέδιλα από δυσπιστία και μόνο.

Όταν ήσουν παιδί όμως δεν είπες ποτέ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Είχες πιο καθαρή σκέψη δεν φιλτράριζες τόσο ότι άκουγες. Καλό ή κακό? Δεν μπορώ να σου πω. Είναι όμως φορές που θέλεις να ζωντανέψεις μέσα σου εκείνο το παιδί.

Ν ακούς ότι αύριο θα βρέξει και να είσαι σίγουρη ότι θα πάρεις ομπρέλα. Κι από την άλλη μήπως έτσι γίνεσαι εύπιστη ή εύπιστος και φτάνεις στο σημείο να πιστεύεις κάθε αρλούμπα? Πολλά τελικά τα ερωτηματικά ειδικά στην απαρχή της νέας χρονιάς. ¨Εχουμε όλοι ελπίδες όνειρα που βέβαια όσο μεγαλώνουμε τόσο μικραίνουν αυτά. Είναι όμως και κάποια μεγάλα ερωτηματικά που θεριεύουν μέσα μας με αιώνιες αμφιβολίες και φόβους. Εκεί εμπιστεύσου Εκείνον. Εκεί που εσύ βάζεις ερωτηματικά Εκείνος έχει βάλει τελεία ή τελείες και δεν παίρνει αναβολή δεν αμφισβητείται.

Έτσι η νέα χρονιά είναι μια στροφή στη γωνία του δρόμου το θέμα είναι αν εσύ είσαι πεζός ή με μηχανοκίνητο μέσο. Είσαι απλός και άνετος ή φασαριόζος και βιαστικός.

Ξέρετε κάτι; Πολλές φορές και οι δυο μας τόσο οι πεζοί όσο και οι αυτοκινούμενοι φτάνουμε την ίδια ώρα εκεί που θέλουμε γιατί για Εκείνον δεν υπάρχει χρόνος ούτε νόμοι της φύσης όπως η στροφορμή η βαρύτητα η ταχύτητα. Γι αυτό στο δικό σου ερωτηματικό τούτη τη χρονιά βάλε Εκείνον να δώσει την τελεία Του και θα είναι σίγουρη η τελειότητα.

Καλή χρονιά σε όλους.

#########