Καλημέρα καλημέρα καλή ψήφο σε όλες και όλους. Βάζω πρώτα τις γυναίκες. Λοιπόν σήμερα θα σας πω πως πηγαίναμε και ψηφίζαμε με τη μαμά μου. Αρχικά στο ίδιο εκλογικό τμήμα ψήφιζε και η αδελφή μου αλλά από τότε που παντρεύτηκε τη ρίχνανε άλλα ντ άλλα από Προμπονά μέχρι Περισσό. Τέλος πάντων. Λοιπόν από βραδίς βγάζαμε τα ρούχα που θα φοράγαμε με τη μαμά μου. Σχεδόν ασορτί.
Αν οι εκλογές ήταν Οκτώβρη ταγιέρ μπλε με μάλλινο μπλουζάκι από μέσα και πουά μπλε λευκό μαντήλι φουλάρι στο λαιμό μπλέ παπούτσι με μπαρέτα. Αν ήταν πιο ζεστός ο καιρός λευκό πουκάμισο. Κάτι σαν παρέλαση δηλαδή. Στα χρώματα της σημαίας έλεγε γιατί αυτό σημαίνει πως δίνεις σημασία στη πατρίδα στο δήμο σε ότι αφορούν αυτά τα δύο. Δεν πας με σαγιονάρες και σορτς είναι σοβαρή υπόθεση η ψήφος μου έλεγε.
Αυτά μου έλεγε αυτά κράτησα σαν κόρη οφθαλμού ακόμα και στη μνήμη της. Λοιπόν μια ψήφος ξεκινουσε το πρωί με εκκλησιασμό, μετά ψήφος μετά καφεδάκι στη πλατεία και το μεσημέρι ή ρομπίφ μακαρονάδα ή κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο και πατάτες μπεμπε όχι κάτι αγκωνάρια όπως έλεγε.
Το απόγευμα από νωρίς για δημοσκοπήσεις και το βράδυ σερί τα αποτελέσματα όσο αντέχαμε. Αυτές ήταν εκλογές για τη μαμά μου. Με το ταγιέρ των εκλογών την έθαψα το αγαπημένο της, Μάλλον κρατάω το δικό μου για κάτι ανάλογο. Ποιος ξέρει αν θα μου κάνει τότε αλλά το έχω.
Επίσης ποτέ μια τέτοια μέρα δεν έμενε χωρίς γλυκό. Οποιος κι αν έβγαινε έλεγε να είναι στερεωμένος και γλυκαμένος για το καλό όλων και πιστέψτε με δεν ήταν πάντα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Έφτιαχνε που λέτε είτε μπουγάτσα ταψιού είτε γαλακτομπούρεκο είτε χαλβά σιμιγδαλένιο ανάλογα και με τον καιρό. Αυτή ήταν η μαμά μου στις εκλογές. Αυτά και καλή σας μέρα. Τιμήστε τη μέρα όπως της αξίζει.
#########