Οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά στα πλαίσια του Προγράμματος με τον διακριτικό τίτλο <<Υποστηρίζουμε τη ζωή>> επισκέφθηκαν την Αμοργό από τις 12-16/9/23.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσυμπτωματικό έλεγχο και ενημέρωση για παιδιά από βρέφη έως 15 ετών και για ενήλικες.

Συμμετείχαν γιατροί όλως των προαπαιτούμενων ειδικοτήτων και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 500 ιατρικές πράξεις που αφορούσαν σε παιδιατρικές, παιδοοδοντιατρικές, παιδοχειρουργικές, ακτινολογικές, γυναικολόγικές, παθολογικές.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης και του ελέγχου των παιδιών από τους παιδιάτρους όπου διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε εμβολιασμούς, καλύφθηκαν αυτές δωρεάν από την Ανοιχτή Αγκαλιά.

Έγινε οδοντιατρικός έλεγχος και δόθηκαν οδηγίες κυρίως σε νέους γονείς σχετικές με τη διατροφή και τη σωματική και στοματική υγιεινή. Πραγματοποιήθηκαν δύο βιωματικές παρουσιάσεις στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό σχολείο της Αιγιάλης για την  εκμάθηση βουρτσίσματος δοντιών.

Τέλος, όσον αφορά τους ενήλικες, εξετάστηκαν από όλες σχεδόν τις ειδικότητες και δόθηκαν οδηγίες ενώ όπου εντοπίστηκαν σοβαρά περιστατικά παραπέμπφθηκαν στα νοσοκομεία Ε.Σ.Υ.

Η συνεργασία με τον Δήμο και τα Κέντρα Υγείας ήταν άψογη και τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους στο Έργο μας.

 

#########