Αν μπορούσαμε να δώσουμε σε κάθε άτομο τη σωστή δόση διατροφής και άσκησης – ούτε πολύ λιγότερη, ούτε πολύ περισσότερη – τότε θα είχαμε βρει τον ασφαλέστερο δρόμο για την Υγεία.
Ιπποκράτης
Ιατρός 460 π.Χ. – 377 π.Χ.

Στις 27 Απριλίου 2024,η Γενική Γραμματέας του Εθνικού Κέντρου « Exercise is Medicine Greece» – ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Δίκτυο «Exercise is Medicine» – κυρία Μαρία Μαριδάκη, η Επισκέπτρια Δημόσιας Υγείας κυρία Αθανασία Παππά και τα Τακτικά Μέλη του Εθνικού Κέντρου οι υποψήφιες διδάκτορες της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κυρία Αργυρώ Παπαδοπετράκη και Ειρήνη Χατζηνικήτα, φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που εδρεύει στη Δάφνη, του Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Οικογενειακού Ιατρού κυρίου Δημήτρη Κούβελα.

Σκοπός της δράσης είναι η γνωριμία των ατόμων με τα οφέλη της σωματικής άσκησης, η αξιολόγηση των παραμέτρων φυσικής κατάστασης καθώς και η παροχή εξατομικευμένων οδηγιών άσκησης για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί την πρώτη από μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων που θα προσφέρονται δωρεάν προς όλους τους πολίτες.

 

#########