Πράγματι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον όταν επιτυγχάνεται

Εναρμόνιση και ενδυνάμωση σώματος και ψυχής μέσα από αρχαίες μυστικές τεχνικές της γιόγκα.

Αδυνάτισμα , υγεία και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Ψυχική ηρεμία

Ενδυνάμωση της θέλησης και της  αυτοκυριαρχίας , αποδοτικότητα και επίτευξη των στόχων μέσα από την δύναμη του νου, θετική σκέψη και αισιοδοξία.

Αυτογνωσία και σύνδεση με την ψυχή σου

Ο Νικόλας Καλογερόπουλος μας ενημερώνει

Η Γιόγκα είναι ένα αρχαίο φιλοσοφικό σύστημα που περιλαμβάνει πληθώρα ασκήσεων και έχει σαν σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων αλλα και την εξέλιξη τους σε όλους τους τομείς της ζωής. Παράλληλα εμπεριέχει ένα σύνολο από κανόνες αυτοπειθαρχίας και ηθικές αξίες  που βοηθούν τον ασκούμενο να κάνει την πρακτική του πιο αποτελεσματική αλλά και να βελτιώσει την αντιληψη του, στην καθημερινή ζωή.

Η πρακτική εξάσκηση της Γιόγκα περιλαμβάνει κυρίως ασκήσεις αναπνοών (πραναγιάμα), σωματικές στάσεις (άσανας) και φυσικά τον διαλογισμό. Τα παραπάνω έχουν σαν οφέλη την ανάπτυξη του νου και την καλύτερη λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων του, όπως είναι η συγκέντρωση και η εστίαση. Παράλληλα  ρυθμίζεται η έκχυση των διαφόρων ορμονών του οργανισμού, οι οποίες ξεκινάνε κυρίως από την περιοχή του εγκεφάλου. Γι’αυτό το λόγο οι ασκούμενοι στην γιόγκα είναι σε γενικές γραμμές πιο υγιείς ψυχικά αφού δημιουργούν από μόνοι τους ορμόνες που τους επιτρέπουν να είναι χαρούμενοι αλλά και να αντιμετωπίζουν τις διάφορες καταστάσεις αποτελεσματικά χωρίς άγχος.

Έτσι η Γιόγκα είναι ένας πολύ έυκολος τρόπος για να καταφέρει κάποιος να απεξαρτοποιηθεί από εθισμούς καθώς  πετυχαίνει τον έλεγχο στον νου του με αποτέλεσμα να γίνει κύριος του Εαυτού του ενώ παράλληλα σταδιακά χρειάζεται όλο και λιγότερους εξωτερικούς παραγοντες για να είναι ευτυχισμένος αφού βιώνει εσωτερική ισορροπία και ευδαιμονία.

Οι σωματικές στάσεις διαθέτουν όλα τα παραπάνω οφέλη και επιπλέον την ενδυνάμωση των οστών και των μυών του οργανισμού κάνοντας του παράλληλα ευλύγιστους και δυνατούς με αποτέλεσμα να να έχει λιγότερους πόνους στην μέση ή στον αυχένα ή σε άλλα σημεία. Οι ασάνας είναι προσιτές για όλους τους τύπους σωμάτων, και όχι, δεν χρειάζεται να έχεις ευλυγισία για να κάνεις γιόγκα. Θα έρθει σταδιακά μέσα από την πρακτική όπως και όλα τα οφέλη της Γιόγκα.

Η πρακτική της Γιόγκα αυξάνει τον μεταβολισμό και ρυθμίζει την όρεξη. Έτσι εύκολα μπορεί κάποιος να αδυνατήσει ακολουθώντας παράλληλα μια υγιεινή διατροφή και να δημιουργήσει ένα καλαίσθητο και δυνατό σώμα.

Γιόγκα σημαίνει «Ένωση» στην σανσκριτική γλώσσα. Πρόκειται για την Ένωση του σώματος και του νου με τον Ανώτερο Εαυτό. Έτσι σταδιακά ο ασκούμενος της Γιόγκα αρχίζει και ανακαλύπτει τα πραγματικά «θέλω» της ψυχής του, αποκτώντας σοφία και ανώτερη διάκριση. Σε αυτό βοηθάει η μελέτη της γιογκικής φιλοσοφίας και η εξάσκηση του διαλογισμού για όποιον θέλει να βελτιώσει την πρακτική του καθώς και της καθημερινότητά του.

 

#########