1. Απομακρύνομαι άμεσα από αρνητικούς ανθρώπους.
2. Αναπνέω διαφραγματικά δηλαδή εισπνέω βαθιά γεμίζοντας την κοιλιά αέρα σπρώχνοντας το διάφραγμα και εκπνέοντας αδειάζω την κοιλιακή χώρα . Ενθαρρύνω το μήκος της κάθε εισπνοής και εκπνοής να γίνει πιο μακρύ , σταδιακά χωρίς πίεση ας μην ξεχνάμε ο στόχος είναι να χαλαρώσουμε και όχι να πιεστούμε.
3. Κάνω ένα χλιαρό μπάνιο με αιθέρια έλαια και λίγο αλάτι (των Ημαλαίων, η άλατα μαγνησίου ή όποια άλατα μπάνιου μας αρέσουν) προσπαθώντας να χαλαρώσω το σώμα μου.
4. Χαλαρώνω τον νου μου ακούγοντας μουσική χαλαρωτική ή μουσική με ήχους της φύσης ξαπλωμένη σε ένα ήσυχο μέρος και αν δεν είναι δυνατόν να έχω ησυχία μέσα στο χώρο μου, την απαιτώ κλείνοντας την πόρτα του δωματίου μου ανακοινώνοντας στους υπόλοιπους, αν δεν ζω μόνη, ότι χρειάζομαι την απομόνωση για κάποια ώρα και τους ζητούμε να σεβαστούν το δικαίωμα μας στην ησυχία.
5. Όταν ακολουθήσω τα προηγούμενα και νιώσω έστω και λίγο καλύτερα προγραμματίζω λίγη άσκηση ίσως απλά λίγο περπάτημα το ιδανικό σε ένα πάρκο στη φύση με άνετα υποδήματα και κατάλληλο ρουχισμό γιατί με την άσκηση εκκρίνονται ενδορφίνες και άμεσα φτιάχνει ή διάθεση μας.
6. Τώρα το καλοκαιράκι το μπάνιο στη θάλασσα μας αλλάζει άμεσα την διάθεση ,κάνει πολύ καλό στο νευρικό σύστημα αποφύγετε όμως τις ώρες μεταξύ 11π.μ έως 16μμ
7. Αποδέχομαι την κατάσταση όποια και αν είναι αυτή!!! συνήθως προσπαθούμε να την αγνοήσουμε είτε βρίσκοντας παρέα για να πούμε οτιδήποτε άλλο αρκεί να μην ακουμπήσουμε το θέμα μας ,είτε θα δούμε τηλεόραση παρασύροντας τον νου σε οτιδήποτε άλλο ,είτε θα καλύψουμε το πρόβλημα μας ασχολούμενοι με τα προβλήματα των άλλων.
8. Αναγνωρίζω την συμμετοχή μου στην κατάσταση μου και δεν ρίχνω την ευθύνη στους άλλους , σίγουρα υπάρχει αλληλεπίδραση με τους άλλους είτε αφορά την οικογένεια ή τους φίλους ή συναδέλφους ,είναι σημαντικό όμως να αναγνωρίσω πως για ότι μου συμβαίνει έχω ευθύνη και εγώ ακόμα και αν δεν γνωρίζω ακόμη να βάζω τα όρια μου ή να επιτρέπω στους άλλους να με επηρεάζουν ή να με χειραγωγούν.
9. Περιορίζω τις αυτοκαταστροφικές συνήθειες όταν δεν νοιώθω καλά δηλαδή το υπερβολικό φαγητό , το κάπνισμα, το ποτό ή άλλες εθιστικές ουσίες που με βλάπτουν .
10. Αγαπώ & σέβομαι τον εαυτόν μου ακόμα και όταν δεν είμαι καλά, προσπαθώ να επικοινωνήσω με τα συναισθήματα μου τις σκέψεις μου να παρατηρήσω με ηρεμία τι μου συμβαίνει & να αναζητήσω τα αίτια χωρίς να είμαι αυστηρή σε σχέση με τον εαυτόν μου.
11. Κάνω θετικές σκέψεις όπως, κάθε ημέρα αισθάνομαι & λίγο καλύτερα & κάθε ημέρα με φέρνει πιο κοντά στην μεγάλη αλλαγή που επιθυμώ .
12. Κάντε όνειρα μην επιτρέπετε σε κανένα να σας τα κλέβει , τα όνειρα έχουν δύναμη και φτιάχνουν σχέδιο ζωής , ανακαλύψτε τον ανώτερο σκοπό στην ζωή σας και σχεδιάστε τον προσωπικό σας στόχο για να μπορέσετε να γειώσετε τα όνειρά σας με προγραμματισμό υπομονή και επιμονή περιμένοντας τον κατάλληλο χρόνο .
13. Η προσευχή , ο διαλογισμός μας βοηθά να συνδεθούμε με την εσωτερική μας φωνή ,τον Ανώτερο Εαυτόν μας ,να νοιώσουμε γαλήνη και ηρεμία ,ψυχική δύναμη και εμπιστοσύνη πως υπάρχει ανώτερη προστασία , αγάπη και καθοδήγηση αρκεί να το επιτρέψουμε εμείς.
14. Αναζητούμε την παρέα ενός καλού θετικού φίλου όχι απαραίτητα για να μας ακούσει και να μας κανακέψει ,πολλές φορές οι αληθινοί φίλοι μας λένε την αλήθεια που δεν θέλουμε να ακούσουμε , αρκεί να τους το επιτρέψουμε .
15. Αναζητούμε ένα σύμβουλο καλύτερα ένα Ολιστικό Θεραπευτή –Ιατρό –ψυχολόγο για να δεχθούμε την κατάλληλη για εμάς βοήθεια .
Ο άνθρωπος είναι μοναδικός και πολυδιάστατος γιαυτό και η θεραπεία του πρέπει να είναι ανάλογη .
Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα η ασθένεια δεν θεωρείται ως ένας εχθρός που πρέπει να εξολοθρεύσουμε με κάθε κόστος,αλλά ένα σημάδι μια προειδοποίηση για την ίδια μας την ύπαρξη ,μια ευκαιρία όπου η αλήθεια της ζωής μπορεί να αποκαλυφθεί.
Ως Ολιστική Θεραπεύτρια αντιμετωπίζω τους ανθρώπους που ζητούν την βοήθεια μου παίρνοντας ένα λεπτομερές ιστορικό & ακούγοντας τους προσεκτικά .
Τις περισσότερες φορές το σώμα εκφράζει ένα πόνο ή μια ασθένεια για ένα
Ολιστικό θεραπευτή που έχει εμπειρία είναι εύκολο να αντιληφθεί μέσα από ένα σωματικό σύμπτωμα ,που είναι το μπλοκάρισμα στον θεραπευόμενο ποιο είναι το δυσλειτουργικό συναίσθημα ή αρνητική σκέψη, η λανθασμένη πεποίθηση που έχει οδηγήσει τον άνθρωπο σε αυτή την κατάσταση, και ανάλογα δίνει συμβουλές για θεραπεία όλων των σωμάτων (φυσικό σώμα ,συναισθηματικό σώμα,νοητικό , ψυχικό κ.α)
Αληθινή θεραπεία δεν είναι να το να πάρεις ένα φάρμακο για μια ασθένεια αλλά να μετασχηματίσεις το νου σου σύμφωνα με το Φως της Αληθινής σου Φύσης.
Από το 2008 διαθέτω λίγα ραντεβού στη εβδομάδα για ανθρώπους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ( μακροχρόνια ανέργους, μητέρες μονογονεικογενειών ) με εθελοντική εισφορά ή & χωρίς χρήματα όπου υπάρχει ανάγκη , στις συμβουλευτικές θεραπείες μου όπως συναισθηματική θεραπεία με τα ανθοιάματα , ΕFT, Oρθομοριακή διατροφή , ενεργειακή διατροφολογία, κ.α.
Ευτυχία δεν είναι ο σταθμός είναι το ταξίδι
Ευτυχισμένος είναι αυτός που συγκεντρώνει την ενέργεια του σε αυτά που έχει και απολαμβάνει & όχι σε αυτά που του λείπουν .
Ας νοιώθουμε την κάθε στιγμή σημαντική & ας δοξάζουμε τον δημιουργό για όσα μας προσφέρει.
Καλό Φθινόπωρο σε όλους & όλες σας
Αγλαία Κωτσοβόλου
Σύμβουλος φυσικών μεθόδων αυτοθεραπείας
Ολιστική Θεραπεύτρια /Ορθομοριακή διατροφολόγος / σύμβουλος ανθοθεραπείας /ενεργειακή θεραπεύτρια.