Με τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Σεβίλλης καθώς και με τον κ. Ramon Borgas, Υποπρόξενο της Ελλάδας στην πόλη συναντήθηκε σήμερα, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της παρουσίας του, στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, για τις εργασίες της 28ης Ετήσιας Συνάντησης των Περιφερειών του Δικτύου Υγείας του ΠΟΥ.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης, μετέβη στην έδρα του Ιατρικού Συλλόγου Σεβίλλης, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Δρ Alfonso Carmona Martinex και το Γενικό Γραμματέα Δρ Juan Manuel Contreras Ayala.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε εκτενής αναφορά στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κλάδος στις δύο χώρες, ιδίως όσον αφορά σε εργασιακά θέματα που απασχολούν τους γιατρούς, όπως η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και του Πρωτοβάθμιου Συστήματος Υγείας, οι μακρόχρονες αναμονές για τη λήψη ειδικότητας, οι χαμηλές αμοιβές και οι περιορισμένες επαγγελματικές ευκαιρίες, παράγοντες που οδηγούν σε ένα μαζικό brain drain, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες που δημιουργεί για τον κλάδο, η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, ενώ προσκάλεσε επισήμως τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Σεβίλλης να επισκεφθεί την Αττική, καθώς και να συμμετάσχουν οι αριστούχοι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής της πόλης στην τελετή Αναβίωσης του Αυθεντικού Ιπποκρατικού Όρκου το ερχόμενο φθινόπωρο στην Κω. Επίσης, αποφασίστηκε να αρχίσουν άμεσα, οι διαδικασίες για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και την αδελφοποίηση των δύο συλλόγων για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών σε επαγγελματικό και επιστημονικό πεδίο.

Εν συνεχεία, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Υποπρόξενο της Ελλάδας στη Σεβίλλη Ramon Borgas, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Αττικής και Ανδαλουσίας.

Ο κ. Borgas δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα αναπτυξιακά βήματα που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Αττική, ιδίως όσον αφορά σε θέματα υποδομής και επενδύσεων, καθώς και στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών πάνω στα αγροδιατροφικά προϊόντα της Αττικής, καθώς και για την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου και των νησιών της σε δράσεις που σχετίζονται με τον ψυχαγωγικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας και ευεξίας. «Οι δύο Περιφέρειες μοιράζονται πολλά κοινά πλεονεκτήματα, ιδίως τον υπέροχο φυσικό τους πλούτο και τη μεσογειακή κουλτούρα» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης.

 

#########