Η Κατερίνα Βασιλείου Personal Weight Trainer μας δίνει ασκήσεις για το στήθος

Το σημαντικό για το στήθος  και την εκγύμναση του είναι να κάνετε συστηματικά γυμναστική και να γυμνάζετε  τους θωρακικούς σας μύες. Ο θωρακικός βρίσκεται πίσω από το λιπώδη ιστό του στήθους έτσι όσο δυναμώνει και μεγαλώνει τόσο καλύτερα θα στηρίζει το στήθος. Ακόμα να γυμνάζετε τους μέσους και κάτω τραπεζοειδής της πλάτης για να βελτιώσετε το παράστημα και το στήσιμό σας.

Αν οι μύες αυτοί μείνουν αγύμναστοι το σώμα σας καμπουριάζει και οι άμεσες συνέπειες στη εμφάνιση σας  αλλά και στο στήθος είναι εμφανείς.

Mια πολύ εύκολη , απλή , αλλά και αποτελεσματική άσκηση  , που μπορείτε να κάνετε και για ζέσταμα  για να προχωρήσετε και στις υπόλοιπες ασκήσεις  που υπάρχουν παρακάτω για την σύσφιγξη αλλά και στην ανόρθωση του στήθους , ιδιαίτερα για τις γυναίκες είναι οι εξής :

  • Σταθείτε όρθιες και ενώστε τις δύο παλάμες σας μπροστά από το στήθος , με τους αγκώνες σας να κοιτάζουν , να είναι προς τα έξω. Πιέστε τις παλάμες μεταξύ τους , όσο πιο δυνατά μπορείτε και συνεχόμενα.  Μετρήστε μέχρι το 15.  Xαλαρώστε για άλλα 10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε ξανά. Kάντε 3  – 4 σετ  την ίδια άσκηση και βέβαια να αναπνέετε φυσιολογικά όταν πιέζετε τις παλάμες σας.
  • Επόμενη και εύκολη και αυτή η άσκηση είναι με το λάστιχο γυμναστικής το κρατάτε από της δυο λαβές του και περάστε το πίσω από την πλάτη σας , φέρνοντας τα χέρια σας στην έκταση , κάντε 3 – 4 σετ την ίδια άσκηση επαναλήψεις  10 – 15
  • Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και μπροστά στο στήθος με το λάστιχο κάνοντας 3 – 4 σετ  την ίδια άσκηση επαναλήψεις  10 – 15
  • Άσκηση – Push up , στηριχτείτε στα γόνατα και τις παλάμες λίγο πιο ανοιχτά από τους ώμους σας τα πόδια κλειστά στις μύτες των δαχτύλων και το σώμα σας ευθεία , η κοιλιά σφιχτή.  Λυγίζετε κάτω προς το πάτωμα με τα χέρια και οι αγκώνες σας να είναι προς τα έξω. Κατόπιν επανέρχεστε πάνω και κάντε  2 – 4 σετ και επαναλήψεις  10 -15 φορές.

– Με μια μικρή παραλλαγή σε αυτήν την άσκηση  αλλάζοντας την θέση των χεριών σας βάζοντας τα πιο κλειστά τις παλάμες δουλεύετε και τους τρικέφαλους

  • Επόμενη άσκηση με αλτήρες , ξαπλώστε ανάσκελα σε ένα στρώμα γυμναστική  ή ίσιο πάγκο. Τα πόδια σας να πατάνε γερά στο έδαφος. Κρατήστε 2 αλτήρες βάρους από 1 – 2 κιλά – όσο βάρος αντέχεται –  και πάνω από το κεφάλι σας με τα βαράκια και με τους αγκώνες  σας ελαφρώς λυγισμένους , ενώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι και χαμήλωσε στα πλάγια ώστε να έρθουν στο ίδιο ύψος με το στήθος. Κάντε την άσκηση για 3 – 4 σετ και από 8 – 10 επαναλήψεις

Όταν τελειώσετε  με τις ασκήσεις βασική διαδικασία  είναι να κάνετε διατάσεις  , απαραίτητες μετά από οποιαδήποτε άσκηση σταθείτε όρθιοι  / όρθιες  με τα πόδια λίγο ανοιχτά και φέρτε τα χέρια σας πίσω από τη λεκάνη , δένοντας τα δάχτυλα. Σηκώστε αργά τα χέρια προς τα πίσω τεντωμένα και νιώστε το τράβηγμα στο στήθος σας.  Mείνετε εκεί για    15 -20 δευτερόλεπτα.

Αν το στήθος πρήζεται πριν την περίοδο τότε κάνουμε πιο ήπια γυμναστική.

Ρεπορτάζ Σάντυ Γκαβέρα