Αρχική Γυμναστική Δεν έχει ηλικία το ZUMBA

Δεν έχει ηλικία το ZUMBA

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

To  είναι ένας από τους τρόπους γυμναστικής  που  περικλείει αερόβιο πρόγραμμα  και  σε συνδυασμό με τον χορό και γυμναστική  έτσι  γίνεται  ενδιαφέρων και  πιο ευχάριστο.

Είναι πιο αποτελεσματική η εκγύμναση του σώματος  αφού καταφέρνει να  γυμνάζει όλο το σώμα καθώς χορεύεις , έτσι διασκεδάζεις και βαριέσαι εύκολα αν σου αρέσουν οι κλασσική τρόποι γυμναστικής.

Βασίζεται κυρίως σε latin ρυθμούς και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλους που αγαπούν τον χορό , την μουσική και την γυμναστική.

Αν δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα υγείας και κάποια πάθηση ώστε να μην επιτρέπετε η αερόβια άσκηση , τότε όλοι μπορούν να κάνουν -μικροί και μεγάλοι – τα προγράμματα που προτείνουν οι ειδικοί καθηγητές.

Αν βέβαια υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα  υγείας καλό θα είναι να ρωτήσουν τον ιατρό τους για να μπορούν να πάρουν έγκριση.

Όπως μας τόνισε και η Χρυσουλάκη Άννα Μαρία

Καθηγήτρια που διδάσκει ZUMBA® από τον Σεπτέμβριο του 2011 με πιστοποίηση για ZUMBA® Fitness ZUMBA® toning , ZUMBA® Kids & Kids Jr

« Δεν έχει   το  ZUMBA και  δεν υπάρχουν τμήματα αρχαρίων ή  προχωρημένων , όλοι μπορούν  να παρακολουθήσουν το μάθημα και να νοιώσουν όμορφα με την  γυμναστική που λόγο χορού και μουσικής γίνεται ευχάριστη και διασκεδαστική.

Μας επεξηγεί  ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής  δεν υπάρχει σωστό ή λάθος , κάνουμε αυτό που μπορούμε στο βαθμό που μπορούμε.  Το σύνθημα του ZUMBA® είναι Join the party και αυτό γιατί πρωταρχικό σκοπό έχει να περάσετε εσείς καλά και παράλληλα να γυμναστείτε.  Η ενέργεια του ZUMBA® Fitness , με την υποστήριξη του zumbashop.gr , έχει μεταδοθεί πολλές φορές μέσα από διάφορα events με φιλανθρωπικό σκοπό ».

Ακόμα  μας  διευκρινίζει  ότι υπάρχουν πολλές ειδικότητες εξειδικευμένες κατηγορίες στο ZUMBA®  όπως  ZUMBA® Toning  με βαράκια  , ZUMBA® Kids & Kids Junior  που απευθύνεται σε παιδιά , το  Aqua  ZUMBA®   που γίνεται μέσα στο νερό  , ZUMBA®  Sentao που πραγματοποιείτε με  καρέκλες ,  το ZUMBA®  Step  με το όργανο της  γυμναστικής step και  τέλος το ZUMBA®  Gold  ειδικό πρόγραμμα για τους ηλικιωμένους  !

Σίγουρα  η γυμναστική μας κάνει καλό αν επιλέξετε το ZUMBA  τότε ο συνδυασμός  αυτός θα σας δώσει  ενέργεια , καλύτερη φυσική κατάσταση και  βέβαια περισσότερη χαρά για να μπορείτε να γυμνάζεστε τουλάχιστον  2 – 3 φορές την εβδομάδα !

Ρεπορτάζ Σάντυ Γκαβέρα