Καλημέρα καλημέρα. Πριν λίγες μέρες ξέροντας τι θα γίνει ο κ. Μπακογιάννης δήμαρχος Αθηναίων όσοι έχουμε μείνει τέλος πάντων ζήτησε να υιοθετήσουμε μια ζαρντινιέρα εμείς οι πολίτες. Πρώτον αντί να υιοθετήσουμε κάτι με αξία ζωής αντί να αδειάσουν στην κυριολεξία τα ιδρύματα από παιδιά που ζητούν μια αγκαλιά και χιλιάδες εκεί έξω που είναι πρόθυμοι να τους τη δώσουν δεν κάνουμε τίποτα.

Είναι τόσο ξύλινη η νομοθεσία που προτιμούν να συντηρούν ιδρύματα και υπαλλήλους στις θέσεις τους παρά να κοιτάξουν το καλό για κάθε παιδί. Πάμε πιο κάτω. Αντί να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο να δώσουμε σπιτάκι στοργή και χαρά σε ένα ζωάκι από τα εκατοντάδες που μένουν στους δρόμους και που διαμαρτυρήθηκαν οι κτηνίατροι να τσιπάρει δωρεάν ο δήμος γιατί θα έχαναν αυτοί πελατεία λες και η πελατεία τους ήταν τα εκατοντάδες αδέσποτα ούτε αυτό το κάναμε.

Και αφού εξαντλήσαμε τα μεγάλα και σπουδαία που σε ανεβάζουν σαν άνθρωπο καταλήξαμε στις ζαρντινιέρες. Κύριε δήμαρχε όποιος υιοθετεί άσε που είναι γελοίο να υιοθετήσεις ζαρντινιέρα, όποιος λοιπόν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Και πες ότι πάει κάποιος να γράψει συνθήματα στην ζαρντινιέρα που έχω εγώ υπό την προστασία μου.

Τι υποπτεύεστε ότι θα κάνω? Ναι θα τον σπάσω στο ξύλο ναι θα τον βάψω από πάνω μέχρι κάτω ναι θα τον δέσω στο παγκάκι σαν τον Προμηθέα Δεσμώτη. Επίσης θα φεύγω εγώ από τα Πατήσια να κάνω 5,5 χιλιόμετρα να πάω να δω την ζαρντινιέρα μου να την ελέγχω να την προσέχω να την ποτίζω να της αλλάζω τα φυτά ανάλογα την εποχή και φυσικά να κάθομαι στο παγκάκι της. Και φυσικά να κάθεται όποιος θέλω εγώ, δική μου δεν είναι ότι θέλω την κάνω.

Δεν είναι σωστά αυτά τα πράγματα κύριε δήμαρχε είπαμε να ομορφύνει ο τόπος να φυτέψετε δέντρα να σταματήσει αυτό το λιοπύρι μέρα μεσημέρι Ιούλιο μήνα που νομίζεις ότι είσαι στη Σαχάρα και κάνεις τον Λώρενς της Αραβίας. Κι εσείς φυτέψατε φοίνικες ψηλοί ψηλοί και άντε να κάτσεις στη σκιά τους. Ούτε οι βεδουίνοι δεν ζουν με αυτή την ψευδαίσθηση. Αυτά και καλή σας μέρα.