Γράφει ο Γιάννης Μαρκόγιαννης, BSc (Hons) Podiatry «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ»

Κέντρο ποδιού logo

H καλαίσθητη εικόνα των νυχιών είναι κάτι που απασχολεί ανθρώπους όλων των ηλικιακών ομάδων. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η έκθεση των νυχιών είναι συχνή, τόσο στην καθημερινότητα, λόγω των ανοιχτών υποδημάτων, όσο και στην παραλία, πολλοί αναζητούν λύση ώστε να καλύψουν τυχόν δυσμορφίες που παρατηρούν στα νύχια τους. Συχνότερες αιτίες των αλλοιώσεων αυτών αποτελούν η ονυχομυκητίαση ή ο τραυματισμός της μήτρας του νυχιού.

Ως εκ τούτου οι Ποδολόγοι- Ποδίατροι οφείλουν να είναι σε θέση να δώσουν λύσεις ακόμα και σε περιπτώσεις όπου η φυσιολογία των νυχιών έχει διαταραχθεί είτε προσωρινά, είτε μόνιμα. Ιδανικά θα πρέπει να ακολουθείται το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο ώστε το νύχι να επανέλθει στη φυσιολογική του μορφή. Παρόλα αυτά, εάν κάποιος επιθυμεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως στις καλοκαιρινές διακοπές, να έχει ένα αισθητικά όμορφο νύχι, υπάρχει η λύση της τοποθέτησης πρόσθετου νυχιού.

δάκτυλο π[οδιού

Τι είναι η τοποθέτηση πρόσθετου νυχιού;

Πρόκεται για ανακατασκευή του νυχιού με ειδικό υλικό, το οποίο πολυμερίζεται σε ειδική λάμπα και εφαρμόζεται κυρίως για αισθητικούς λόγους.

Σε τι διαφέρει η τοποθέτηση συγκριτικά με ένα κέντρο μανικιούρ- πεντικιούρ;

Στο “Κέντρο Ποδιού” χρησιμοποιείται ειδικό υλικό (gel) το οποίο περιέχει αντιμυκητιασικά συστατικά και βοηθά ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να χειροτερεύσει η εικόνα του νυχιού.

Πόσο διαρκεί;

Η τοποθέτηση πρόσθετου νυχιού δεν αποτελεί μόνιμη λύση. Διαρκεί, συνήθως, 4- 6 εβδόμαδες, οπότε και συνιστάται αλλάγη του υλικού με σκοπό την αποφυγή έναρξης μίας ενδεχόμενης μυκητίασης.

περιποίηση κάτω άκρων

Πως γίνεται η εφαρμογή;

Αρχικά, κόβεται και καθαρίζεται το νύχι από Ποδίατρο ή Ποδολόγο, ενώ παράλληλα μειώνεται το πάχος του, όταν αυτό απαιτείται. Έπειτα αφού αφαιρεθεί η λιπαρότητα ο ποδίατρος εφαρμόζει το ειδικό gel σε στρώσεις, κάθε μία από τις οποίες πολυμερίζεται σε ειδική λάμπα UV. Τέλος, δίνεται το κατάλληλο σχήμα έτσι ώστε το νύχι να έχει μια φυσική όψη.

δάκτυλο ποδιού

Σε ποιους απευθύνεται η τοποθέτηση πρόσθετου νυχιού;

Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με:

  • Παχιά νύχια
  • Αλλοιωμένη εμφάνιση των νυχιών μετά από επέμβαση ονυχεκτομής
  • Ονυχομυκητίαση
  • Τραυματισμένα νύχια

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Καλό είναι να μην εφαρμόζεται gel σε περιπτώσεις σοβαρής ονυχομυκητίασης, όπου ιδανικά είναι σκόπιμο να ακολουθείτε τοπική ή συστηματική αντιμυκητιασική θεραπεία. Ενώ επίσης σε περιπτώσεις πλήρους απουσίας του νυχιού, πιθανόν το πρόσθετο νύχι να “φύγει” πολύ γρήγορα.

Εάν σας προβληματίζει η εικόνα του νυχιού σας μπορείτε να επισκευθείτε το “Κέντρο Ποδιού” ώστε να καθορίσουμε μαζί το εξατομικευμένο για την περίπτωσή σας πλάνο αισθητικής και θεραπευτικής αποκατάστασης του νυχιού, σύμφωνα με το πιο αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.

Κέντρο ποδιού logo

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ένα δωρεάν διαγνωστικό ραντεβού:

Μαρκόγιαννης Γιάννης

Μαρκόγιαννης Γιάννης

BSc (Hons) Podiatry ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ

 

 

#########