Ενημερωτικό σεμινάριο στο Καστελόριζο, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήµου Μεγίστης πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, το μη κερδοσκοπικό σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας BELIVE.

Στην εκδήλωση, οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της BE-LIVE κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης μίλησαν για το όραμα, την πορεία και τους στόχους της BE-LIVE και ενημέρωσαν το κοινό για το πρόβλημα της υπογονιμότητας. Οι κ.κ. Κελλάρης και Χηνιάδης, με γνώμονα την πρόσβαση στην έγκυρη πληροφόρηση, ενημέρωσαν το κοινό για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και σχετικά με τις προϋποθέσεις για τη δωρεάν θεραπεία με την υποστήριξη του σωματείου, που απευθύνεται σε υπογόνιμα ζευγάρια που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, στη σημερινή κοινωνία της κρίσης και της υπογεννητικότητας.

Επίσης, ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας, εκπροσώπησε την Eurobank και παρουσίασε την Πρωτοβουλία της για το Δημογραφικό.

Στην εκδήλωση παρουσία κατοίκων του νησιού, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Μεγίστης, κ.κ. Γιώργος Σαμψάκος και Στράτος Αμύγδαλος, ο Διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Δωδεκανήσου Eurobank, κ. Ευάγγελος Μαργκέλης, ο Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Καστελόριζου και παράγοντες της τοπικής κοινωνίας. Η δράση αυτή της BE-LIVE, αποτελεί την πρώτη μίας σειράς δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια», για τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας και την αντιμετώπιση του Δημογραφικού, με τη χορηγία της Eurobank. Η δράση δίνει προτεραιότητα στις οικογένειες που ζουν σε ακριτικές περιοχές και πρόκειται να επεκταθεί έως τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

#########