Ο Προέδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι βασικές ανθρωπιστικές εθελοντικές, κοινωφελείς δράσεις που παρέχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Ελληνική κοινωνία, εστιάζοντας τόσο σε αυτές για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων (πυρκαγιές, πλημμύρες, μεταναστευτικό κ.α.) όσο και στις συντονισμένες ενέργειές του για την ανακούφιση των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τονίζοντας τη διαχρονικά τεράστια ανθρωπιστική και εθελοντική προσφορά του αλλά και την καθοριστική παρουσία του στην Αθήνα, αφενός με συνεχείς δράσεις υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (άστεγοι, ηλικιωμένοι, πρόσφυγες/μετανάστες κ.α.) αφετέρου με δράσεις προαγωγής και αγωγής υγείας που υλοποιεί προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Αθηναίων για σοβαρά θέμα υγείας (καρκίνος του μαστού, σάκχαρο, διαβήτης κ.α.).

#########