Λίγες σταγόνες από Άνθη Λουλουδιών  και όλα γίνονται καλύτερα.

( το αποτύπωμα της ψυχής των φυτών και λουλουδιών στο νερό.)

 O Έφηβος μαθητής σας ξέρει τι θέλει ή μήπως όχι? Επηρεάζεται από  φίλους και γνωστούς εύκολα? Αλλάζουν εύκολα τα συναισθήματά του? Πότε είναι ήρεμος και  πότε  εκνευρισμένος? Μια κλαίει , μια γελάει?

Τον αγαπάτε  και κάνετε ότι μπορείτε το καλύτερο αλλά το παιδί σας δεν το καταλαβαίνει και κοντεύει να σας τρελάνει?  Μην ανησυχείτε !

 Τα ανθοϊάματα που ΣΩΖΟΥΝ οικογένειες!!!!

Είναι στιγμή που ο έφηβος μαθητής καλείται να αποφασίσει για την κατεύθυνση των σπουδών του .Μια πολύ σημαντική απόφαση για κείνον που μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή και την όλη του εξέλιξη.

Πως ο έφηβος μαθητής μπορεί να συνειδητοποιήσει τι θέλει να σπουδάσει ,τι του αρέσει να κάνει πραγματικά,  και πόσο μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος στις αποφάσεις του από τον περίγυρο του?

Τα ιάματα Bach έχουν να δώσουν πολλά πάνω σ αυτό το σημείο. Ακριβώς επειδή μπορείς κάποιος με την λήψη τους να επηρεάσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του προς την κατεύθυνση που αυτός επιλέγει.

Τα ιάματα Bach ανακαλυφθήκαν γύρω στο 1930 από τον ευαίσθητο και διαισθητικό Άγγλο γιατρό Βακτηριολογο E.Bach. Λίγες δροσοσταλίδες από ένα δέντρο που τυχαία έπεσαν στο στόμα του , τον ώθησαν στο να μελετήσει το πως και το γιατί συνέβη αυτό. Έτσι μέσα από τις μελέτες του δημιούργησε το σύστημα θεραπείας με τα 38 Ιαματα Bach που κατατάσσονται σε 7 ομαδες.

Γι αυτούς που έχουν φόβο ,αβεβαιότητα, έλλειψη ενδιαφέροντος, για τις συνθήκες του παρόντος, μοναξιά, υπερευαισθησία, απόγνωση και απελπισίας ,υπερβολική φροντίδα για το καλό των άλλων!

Τα ανθοϊάματα προκύπτουν από την τοποθέτηση ώριμων υγιών λουλουδιών σε νερό και την έκθεση τους στον ήλιο για ορισμένες ώρες. Συντηρουνται σε μπράντι. Λαμβάνονται από το στόμα με μορφή σταγόνων. Είναι τελείως ασφαλή και χωρίς παρενέργειες.

Tα ιάματα είναι ενεργειακά σκευάσματα. Είναι το αποτύπωμα της ψυχής των φυτών και λουλουδιών στο νερό.

Αν κάποιος τους κάνει χημική ανάλυση θα βρει μόνο το μπράντι στο οποίο συντηρούνται. Η δράση τους γίνεται αντιληπτή μέσα από τα αποτελέσματα τους

Για κάποιον που θα μπορούσε να τα κατατάξει στα σκευάσματα πλασέμπο η αποτελεσματικότητα τους σε ανθρώπους σε κωματώδεις καταστάσεις, βρέφη, ζώα ,φυτά θα τον έπειθε για το αντίθετο.

Η παρασκευή ιαμάτων γίνεται πλέον σε βιολογικές καλλιέργειες από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί στο να αισθάνονται ,να παρατηρούν και να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές που το υπό μελέτη άνθος μπορεί να επιφέρει στην ψυχοσυναισθηματικη κατάσταση τους.

Πέρα των 38 ιαμάτων του Bach υπάρχουν νέες ποικιλίες ιαμάτων όπως τα Australian Bush Flowers,τα ιαματα της Fes ,τα Pegasus,τα ελληνικά ιάματα του Ζαρκαδουλα κ.α.

Τα ιάματα είναι πολύ δημοφιλή και χρησιμοποιούνται  με εξαιρετικά αποτελέσματα από γιατρούς και θεραπευτές ανά τον κόσμο. Τα βρίσκουμε σε εναλλακτικά φαρμακεία.

Υπάρχουν ιάματα  για την ενοχή και την ενοχικοτητα, για την  αυτοπεποίθηση, ιάματα για την βελτίωση της επικοινωνίας στις σχέσεις όπως αυτά για το θυμό, τη ζήλια την κτητικότατα, για την ντροπαλότητα ,για την αύξηση του δυναμισμού, για το άγχος επι σκηνής, την εργασιομανία, το διάβασμα, την υπερκόπωση, για τη σεξουαλικότητα, την εγκυμοσύνη, το χωρισμό, το πένθος ,τη διεύρυνση της συνειδητοτητας κ.α

Μέσα από την οπτική της Ανθοθεραπειας αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια ιάματα που μπορούν να βοηθήσουν τον υποψήφιο στον επαγγελματικό του προσανατολισμό.

Chestnut bud : Για να συνειδητοποιήσει τι του αρέσει

Cerato:Για να είναι σε επαφή με τις σκέψεις του. Βοηθά όσους ρωτάνε τους άλλους τι να κάνουν και επηρεάζονται από το συρμό. Για τους εξωκατευθυνομενους. Δίνει εμπιστοσύνη στην κρίση του ατόμου.

Scleranthus:Οταν βρισκόμαστε αναμεσά σε δυο επιλογές. Βοηθά στο να αποφασίσουμε. Για την αναποφασιστικότητα.

Red chestnut:Για το φόβο μην στεναχωρήσουμε τους άλλους με την επιλογή μας

Pine : Αν ο μαθητής νιώθει ενοχή στο να ακολουθήσει την επιλογή του

Vervain :Αν φοβάται οτι θα απογοητεύσει τους οικείους του αν η επιλογή των σπουδών του δεν ταυτίζεται με τα πιστεύω τους.

Walnut: ώστε να θωρακιστεί η επιλογή του από έσω και έξω επιρροές

Wild oat : Αν είναι πολυτάλαντος ώστε να συνδεθεί με ένα αντικείμενο και να μην χάνει το δρομο του.

Ανάλογα με το τι αισθάνεται ο μαθητής και τα εσωτερικά του εμπόδια, μπορεί με κατάλληλα ιάματα και συμβουλευτική πάνω στον επαγγελματικό προσανατολισμό να είναι βέβαιος για το ότι επέλεξε αυτό που πραγματικά τον εκφράζει.

 Θυμήσου ότι τα παιδιά, οι γάμοι και τα λουλούδια αντανακλούν το είδος της φροντίδας που παίρνουν.Jackson Brown,

 Ρενα Τσιμπραγού Σύμβουλος  Ανθοθεραπειας και Ολιστικής Αισθητικής

#########