Αν κάποιος έχει αυχενικό σύνδρομο  ή  έντονο πόνο στο λαιμό , ή πόνο στην μέση του, μπορεί  να γυμναστεί  και να νοιώσει καλύτερα κάνοντας  Pilates  ;

Ή μέθοδος Pilates είναι μία κατεξοχήν θεραπευτική άσκηση, παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχει αποκτησει, λόγω εμπορικοτητας, πιο έντονη εικονα, σχεδόν γυμναστηριακη.

Εάν έχετε κάποια ευαισθησία ή και πονο βεβαιωθειτε ότι ο χώρος που επιλέγεται και ο δάσκαλος που θα σας διδάξει είναι καταρτισμένος με κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ετσι θα διασφαλισετε τα θετικα αποτελέσματα που θα σας ανακουφίσουν.

Το Pilates είναι ένας ήπιος τρόπος εκγύμνασης που δεν αποκλείει από την πρακτική του τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Τους βοηθάει πολύ να μπορούν να γυμναστούν ξανά και να βελτιώνεται και το σώμα τους αλλά και η υγεία τους καθημερινά και για όσες ώρες τους επιτρέπεται ανάλογα με την πάθηση τους αν έχουν κάτι που τους επιβαρύνει.  Αν δεν έχουν κάποιο ιατρικό θέμα τότε σίγουρα μπορούν να κάνουν ακόμα πιο πολλά και να διατηρήσουν την καλή τους υγεία και το σώμα τους σε καλύτερη φόρμα και ας είναι πολύ μεγάλη ηλικιακά.

Η μεθοδικότητα και το προσωπικό πρόγραμμα που δουλεύουμε στο ARTaction για τον κάθε ένα ξεχωριστά, δίνει μεγάλη ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις ασκήσεις.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος που δεν έχει γυμναστεί για χρόνια και ενδεχομένως να έχει σωματικά προβλήματα, όπως οστεοπόρωση, φτωχή ισορροπία, μείωση ή και έλειψη της μυικής ευλυγισίας, αρθρίτιδα, ρευματισμούς, κ.α. είναι η ανασφάλεια που έχει με το σώμα του.

Μέσω των ασκήσεων του Pilates μπορούν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να γυμναστούν, να δυναμώσουν και να νιώσουν πιο σίγουροι με το σώμα τους. Είναι θαυμάσιο συναίσθημα να μπορείς να εκπαιδεύσεις το σώμα σου ξανά και να ανακαλύπτεις πως η ηλικία δεν είναι εμπόδιο!

Πολίτης Προκόπης    manager της  ARTaction Pilates method

Επιμέλεια Σάντυ Γκαβέρα 

#########