Ένα υγιέστατο αγοράκι είναι το πρώτο μωρό που είδε το φως της ζωής στο Μαιευτήριο ΡΕΑ. Επειτα από πολλά χρόνια , ένα μωρό γεννήθηκε στα Νότια Προάστια! Οι ευτυχισμένοι γονείς, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του «Μαιευτηρίου των Νoτίων Προαστίων», υποδέχθηκαν το νεογέννητο με χαμόγελα και αισιοδοξία…

 

 

Μια μόλις ημέρα μετά την επίσημη λειτουργία της «ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής», η χαρά και το κλάμα του νεογέννητου, έδωσαν το σύνθημα για την εκκίνηση  και οι διάδρομοι πλημμύρισαν  με ευχές για τη νέα ζωή και τη μοναδική ευτυχία που προσφέρει ο ερχομός  ενός νεογνού.

 

«Στεκόμαστε πάντα με δέος μπροστά στο μεγαλείο της γέννησης ενός παιδιού. Όση εμπειρία και αν διαθέτει ο ιατρός, κάθε τοκετός αποτελεί μια ιδιαίτερη,  μοναδική στιγμή. Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών έγινε πραγματικότητα και, η γέννηση του πρώτου μωρού στη «ΡΕΑ», το Μαιευτήριο των Νοτίων Προαστίων, μας προκαλεί χαρά και συγκίνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΡΕΑ», μαιευτήρας-γυναικολόγος  Ευστάθιος Τσαλίκης.

 

Η «ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική» λειτουργεί με βάση  ένα ιατροκεντρικό μοντέλο λειτουργίας, με περισσότερους από 450 μετόχους, όλοι μαιευτήρες- γυναικολόγοι.

Η λειτουργία της «ΡΕΑ» βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό στον Ιπποκράτειο όρκο και στην αντιμετώπιση της ιατρικής ως λειτούργημα.

Η κλινική διαθέτει εξειδικευμένες μονάδες νοσηλείας  (όπως ΜΕΘ και ΜΕΝΝ Ι, ΙΙ & ΙΙΙ Επιπέδου) που είναι σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε έκτακτο συμβάν παρέχοντας όλη την απαραίτητη ιατρική φροντίδα μέσα στο μαιευτήριο χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα μετακίνησης σε εξωτερικές μονάδες.

Διαθέτει υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες με ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον. Μοναδικά και ιδιαίτερα σημεία αναφοράς είναι ο Ανοιχτός Μαγνητικός Τομογράφος πεδίου υψηλής ισχύος, οι δυο Ψηφιακοί Μαστογράφοι, ο ένας εκ των οποίων διαθέτει τη δυνατότητα της Τομοσύνθεσης, η Τράπεζα Στερεοτακτικής Βιοψίας με ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης και ο αποκλειστικά για υπερηχογραφήματα μαστών υπέρηχος με την τεχνολογία Shear Wave Elastography.

 

Η ΡΕΑ ακολουθεί σύγχρονη αντίληψη για τη φροντίδα της γυναίκας παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως συμβουλές διατροφής, σεμινάρια για το μητρικό θηλασμό, τη φροντίδα και την ασφάλεια του μωρού, καθώς επίσης και λειτουργία 24ωρης γραμμής επικοινωνίας και παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

#########