Σε μια εποχή όπου επιβάλλεται η στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για όσο διάστημα χρειαστεί, το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με 7.800 χειρουργικές μάσκες μετά την ευγενική μεσολάβηση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ και τη χορηγία της εταιρείας FHP ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΔΕΣΜΟΣ στηρίζει και διαφυλάσσει το έργο και τη λειτουργία του Ασύλου Ανιάτων με την υλοποίηση ουσιαστικών δράσεων και πρωτοβουλιών, όπως στην εν λόγω περίπτωση με την παροχή υγειονομικού υλικού για την προστασία των περιθαλπόμενων και του προσωπικού από τη διασπορά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε από μια ομάδα νέων, δυναμικών ατόμων με όραμα να βελτιώσουν την προσφορά στην Ελλάδα, είναι πάντα δίπλα στο Άσυλο Ανιάτων, ανταποκρινόμενο σε κάθε αίτημα για υποστήριξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΔΕΣΜΟΣ έχοντας αναπτύξει στενή συνεργασία με πάνω από 800 κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, έχει δημιουργήσει ένα βιώσιμο δίκτυο μεταξύ όσων θέλουν να βοηθήσουν και όσων έχουν ανάγκη, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια σε κάθε ευάλωτη ομάδα από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του.

Η κα Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων, δήλωσε σχετικά «Ευχαριστούμε θερμά τo ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ, το οποίο είναι πάντοτε πρόθυμο, με περίσσια σοβαρότητα και συνέπεια, να υποστηρίξει οποιαδήποτε ανάγκη μας, ανταποκρινόμενο στα εκάστοτε αιτήματά μας, καθώς και την FHP ΕΛΛΑΣ Α.Ε. για τη σημαντική δωρεά των χειρουργικών μασκών  που θα συμβάλουν στην προστασία των ενοίκων του Ιδρύματος.»

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην  Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη  ασθενών  οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.)

Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

Ο ΔΕΣΜΟΣ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται στενά αφενός με δωρητές του ιδιωτικού τομέα, αφετέρου με πάνω από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα, στηρίζοντας ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων. Ο ΔΕΣΜΟΣ, ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα, και από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη.