Εάν πιστεύετε ότι η αποτελεσματικότητα του Botox εξαντλείται στις ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το «πόδι της χήνας», οι παρακάτω εφαρμογές του μπορεί να σας δώσουν ιδέες και τρόπους για να βελτιώσετε ό,τι σας ενοχλεί στην εικόνα σας!

Εάν όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη σας ενοχλούν οι ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο και το μεσόφρυο ή οι ρυτίδες δίπλα στα μάτια σας, σίγουρα το full ή το baby Botox είναι η λύση! Άλλωστε δεν υπάρχει κάτι να σας προβληματίσει: η θεραπεία με τη βοτουλινική τοξίνη Α, όπως ονομάζεται η δραστική ουσία του Botox, είναι δοκιμασμένη χρόνια, ασφαλής και στα χέρια ενός έμπειρου δερματολόγου προσφέρει το φυσικό αποτέλεσμα φρεσκάδας και ανανέωσης που ονειρεύεστε. 

Τι γίνεται όμως εάν αυτό που σας «χαλάει» στο πρόσωπό σας είναι η άκρη της μύτης σας που «πέφτει» προς τα κάτω; Ή μήπως τα βάζετε με τον εαυτό σας που δεν κόψατε εγκαίρως το κάπνισμα και το άνω χείλος σας είναι «χαραγμένο» από τις ρυτίδες του καπνιστή; 

«Το Botox έχει αναδειχτεί σε πολυχρηστική θεραπεία που δεν περιορίζεται στο άνω ήμισυ του προσώπου για τη λείανση των ρυτίδων στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το πόδι της χήνας στα μάτια. Πρόκειται για μία θεραπεία που μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στο κάτω ήμισυ του προσώπου, σε διαφορετικά σημεία με διαφορετικό αποτέλεσμα. Επίσης, κάτι που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι το Botox δεν αντιμετωπίζει μόνο δυναμικές ρυτίδες, ή ρυτίδες έκφρασης, αλλά μπορεί να βελτιώσει χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα το ουλικό χαμόγελο ή το πεσμένο ακρορρίνιο», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine. «Ωστόσο, κάτι που οφείλουμε να επισημάνουμε είναι ότι ορισμένες από τις μη διαδεδομένες εφαρμογές του Botox απαιτούν μεγάλη ακρίβεια, γνώση και εξειδίκευση του δερματολόγου που θα τις εκτελέσει ώστε να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και η επιλογή του γιατρού από τον ασθενή είναι πολύ σημαντική», συμπληρώνει. 

Δείτε εδώ το video στο Instagram με την Δρ. Αμαλία Τσιατούρα να επιδεικνύει τις διαφορετικές περιοχές εφαρμογής του Botox!

Ανακαλύψτε τις «άγνωστες» εφαρμογές του Botox

Bunny lines: Μήπως όταν γελάτε ή κάνετε έντονες εκφράσεις η μύτη σας «σουφρώνει» σαν… του κουνελιού; Η εφαρμογή του Botox στα ανάλογα σημεία μπορεί να σας απαλλάξει από αυτές τις ρυτίδες! 

Μασητήρες: Λίγα «τσιμπήματα» σε στρατηγικά σημεία στους μυς της μάσησης αναδιαμορφώνουν τη γνάθο, μαλακώνουν τις γωνίες του προσώπου και το κάνουν να δείχνει πιο αδύνατο.

Gummy smile (ουλικό χαμόγελο): Εάν όταν χαμογελάτε αποκαλύπτεται μεγάλο τμήμα από τα ούλα σας και αυτό σας ενοχλεί, η στοχευμένη εφαρμογή του Botox μειώνει τη μυική σύσπαση στην περιοχή και διορθώνει την αναλογία δοντιών-ούλων όταν γελάτε. 

Nefertiti lift: Η εφαρμογή αυτή τείνει να γίνει από τις πιο δημοφιλείς μετά το full και το baby Botox! Λογικό, αφού ο λαιμός είναι από τα πιο αποκαλυπτικά σημεία για την ηλικία μιας γυναίκας. Η εφαρμογή του Botox στον λαιμό σβήνει τις κάθετες «χορδές», λειαίνει και συσφίγγει το δέρμα και επιτυγχάνει εφέ λίφτινγκ!

Γραμμές λύπης: Η εφαρμογή του Botox στις γωνίες του στόματος διορθώνει την καθοδική τους φορά και «σβήνει» τις ρυτίδες που σχηματίζονται αριστερά και δεξιά του πηγουνιού, γνωστές και ως ρυτίδες μαριονέτας αλλάζοντας την έκφραση του προσώπου.

Ρυτίδες καπνιστή: Μήπως τα βάζετε με τον εαυτό σας που ξεκινήσατε το κάπνισμα με αποτέλεσμα το άνω χείλος σας να «χαράζεται» από κάθετες γραμμές; Μία από τις λιγότερο γνωστές εφαρμογές του Botox είναι ότι μπορεί να λειάνει αυτές τις ρυτίδες. Εάν αυτές είναι πολύ βαθιές, για τέλειο αποτέλεσμα, μπορείτε να συνδυάσετε τη θεραπεία με την εφαρμογή filler υαλουρονικού οξέος. 

Λακάκκια στο πηγούνι: Τα λακάκκια και οι οριζόντιες ρυτίδες στο πηγούνι δίνουν μια «ταλαιπωρημένη» και ανδροπρεπή όψη στο πρόσωπο, ένα πρόβλημα που λύνεται με την εφαρμογή του Botox σε μόλις δύο ή τρία «τσιμπήματα»!

Ακρορρίνιο: Εάν αυτό που σας ενοχλεί στη μύτη σας είναι η καθοδική φορά στην άκρη της, το πρόβλημα λύνεται άμεσα με την εφαρμογή του Botox. Το tip ανασηκώνεται, θυμίζοντας τη «γαλλική» μύτη και μαζί αλλάζει η εικόνα του προσώπου σας!

Lip Flip: Έχει γίνει trend – και δικαίως! Χωρίς προσθήκη υαλουρονικού οξέος, με μία ένεση στο σωστό σημείο, το άνω χείλος αποκτά μια σέξι «καμπύλη» προς τα πάνω! Η εφαρμογή αυτή τονίζει το περίγραμμα των χειλιών με ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. 

Foxy Eye: Με ένα τσίμπημα στο σωστό σημείο στην άκρη του φρυδιού, ο έμπειρος δερματολόγος μπορεί να ανυψώσει κολακευτικά τα φρύδια και την γωνία του ματιού και να δώσει ένταση στο βλέμμα σας!

Barbie Botox: Μία θεραπεία που ξεκίνησε για την ανακούφιση των πόνων στον αυχένα και εξελίχθηκε σε ένα δημοφιλές trend καθώς κάνει το επάνω μέρος του κορμού να δείχνει πιο αδύνατο και σμιλεμένο, θυμίζοντας τη φιγούρα της γνωστής κούκλας!

 

Μήπως όλα τα παραπάνω σας βάζουν… ιδέες, ειδικά τώρα που αρχίζουν οι προσκλήσεις για τα ρεβεγιόν των γιορτών; Συζητήστε με έναν έμπειρο και καλά ενημερωμένο δερματολόγο, αποφασίστε μαζί τι ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο και υποδεχτείτε την καινούργια χρονιά με την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

#########