Μία προσαρμογή της κλασικής θεραπευτικής αγωγής αδυνατίσματος Diet Tube που απευθύνεται σε όσους δεν μπορούν να εξοικειωθούν με την ιδέα του σωλήνα σίτισης, αλλά επιθυμούν να χάσουν σημαντικό ποσοστό του σωματικού τους βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι πλέον διαθέσιμη.

Πρόκειται για ένα διατροφικό πρωτόκολλο τριών εβδομάδων κατά τη διάρκεια των οποίων ο ενδιαφερόμενος προσλαμβάνει από το στόμα το πρωτεϊνικό συμπλήρωμα Diet Tube στα πλαίσια ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής απώλειας βάρους.

Τα συμπληρώματα διατροφής Diet Tube αποτελούνται από πρωτεΐνες γάλακτος υψηλής βιολογικής αξίας που έχουν επιπλέον εμπλουτιστεί στα αμινοξέα l-ισολευκίνη, ορνιθίνη,         l-τρυπτοφάνη, ταυρίνη και l-κιτρουλίνη. Τα συγκεκριμένα αμινοξέα συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ παράλληλα συμμετέχουν στις μεταβολικές αντιδράσεις του σώματος που οδηγούν στην αποτοξίνωση και την καλή λειτουργία του ήπατος. Παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σύμφωνα με τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και έχουν εγκριθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (αρ. πρωτ. 27684).

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων δίνεται έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής, ενώ κατά την τρίτη γίνεται σταδιακά η επανένταξη των υδατανθράκων στη δίαιτα. Η σύσταση του προγράμματος διατροφής είναι εξατομικευμένη και στηρίζεται σε λεπτομερείς κλινικές σωματομετρήσεις. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο υπόσχεται την απώλεια περίπου 6 – 8% του σωματικού βάρους σε λίπος, μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή της ενέργειας που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες σε καθημερινή βάση.

Έτσι, το βάρος που χάνεται συνίσταται σε περιττό λίπος, χωρίς καμία επίπτωση στη μυϊκή μάζα. Η λήψη της υψηλής ποιότητας εκλεπτυσμένων πρωτεϊνών από τα συμπληρώματα, σε συνδυασμό με το προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα διατροφής υπόσχονται την ολική, μη χειρουργική αναδιαμόρφωση του σώματος. Δεν ενδείκνυται για όσους πάσχουν από νεφρικές, καρδιολογικές, μεταβολικές ή άλλες παθήσεις. Το διατροφικό πρωτόκολλο των τριών εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται, έπειτα από τη συμβουλή του γιατρού, προκειμένου να επιτευχθούν οι προσωπικοί στόχοι του καθένα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης
  Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

#########