Η πέμπτη αποστολή υλικού των Γιατρών του Κόσμου ξεκίνησε την Τρίτη 11 Απριλίου από την Ελλάδα μεταφέροντας 38 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας για τις ιατρικές και επισιτιστικές ανάγκες του Ουκρανικού λαού που συνεχίζει να υποφέρει από τα δεινά του πολέμου.
Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στο Siret, όπου η ομάδα των Γιατρών του Κόσμου θα την παραδώσει στην οργάνωση Help Ukraine για την υποστήριξη 6 νοσοκομείων στην ευρύτερη περιοχή του Chernivtsi καθώς και σε άλλες περιοχές με αυξημένες ανάγκες.

Οι Γιατροί του Κόσμου έχουν ήδη συγκεντρώσει και διαθέσει περισσότερους από 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ στην αποστολή τους στα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας, έχουν συμμετάσχει 35 εθελοντές ιατροί και διοικητικοί για τη λειτουργία μιας Κινητής Ιατρικής Μονάδας, που προσφέρει καθημερινά πρώτες βοήθειες και ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου φιλοξενούν στα στεγαστικά τους προγράμματα όσους έχουν ανάγκη από κατάλυμα, ενώ στα Ανοικτά Πολυϊατρεία τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέρουν ψυχοκοινωνική και υλική βοήθεια (kit τροφίμων για την κάλυψη βασικών αναγκών). Τέλος, με τη λειτουργία του Γραφείου Βοήθειας (Help Desk) εξυπηρετούν καθημερινά Ουκρανούς πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια.

Μετρώντας ήδη περισσότερες από 40 μέρες συνεχούς δράσης για την υποστήριξη του Ουκρανικού λαού, οι Γιατροί του Κόσμου θα συνεχίσουν καθημερινά τις παρεμβάσεις τους για όσο διάστημα χρειαστεί.

#########