Το 95% των γυναικών αντιμετωπίζουν πρόβλημα συσσωρευμένου λίπους,κυρίως στην περιφέρεια,τους μηρούς και τους γλουτούς ,ενώ το 23% του σωματικού βάρους είναι καθαρό λίπος.Αυτό το συσσωρευμένο λίπος δεν είναι τίποτα άλλο από δισεκατομμύρια λιποκύτταρα , ο όγκος των οποίων έχει αυξηθεί έως και 60 φορές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κυκλοφορικών προβλημάτων,την κατακράτηση υγρών και τοξινών και την παρεμπόδιση αποβολής των άχρηστων ουσιών.Από όπου και αν πηγάζει το πρόβλημα, τη λύση μπορεί να δώσει η ηλεκτρολιπόλυση ή αλλιώς αναίμακτη λιποαναρρόφηση.


Πρόκειται για αναίμακτη λιποαναρρόφηση?

Είναι μια μέθοδος ανώδυνη, ασφαλής,χωρίς επιπλοκές και χειρουργικό τραπέζι, με μόνιμα αποτελέσματα. Η εφαρμογή της είναι πολύ απλή: Με τη διοχέτευση ηλεκτρικού ρεύματος μέσω πολύ λεπτών κι εύκαμπτων βελονών, οι οποίες εφαρμόζονται υποδόρια, τοπικά στις περιοχές όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, επιδρούμε άμεσα στα λιποκύτταρα.
Τα προιόντα που προέρχονται από τη διάλυση του λίπους περνούν στην κυκλοφορία του αίματος και αποβάλλονται κυρίως με τα ούρα, για αυτό κι επιβάλλεται η κατανάλωση άφθονου νερού.

Πόσο σύντομα βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα?

Στην πρώτη επαφή διαγιγνώσκονται η έκταση και η μορφή του προβλήματος και ο ειδικός συστήνει τον αριθμό των συνεδριών που κρίνει απαραίτητες.Κάθε συνεδρία διαρκεί δύο ώρες και είναι μια ολοκληρωμένη θεραπεία αντιμετώπισης του τοπικού πάχους, της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης .
Ύστερα από 3-4 συνεδρίες τα αποτελέσματα είναι εμφανή και μετρήσιμα, χάνονται πόντοι και ελαττώνεται η αντιαισθητική όψη φλούδας πορτοκαλιού.
Η συχνότητα των συνεδριών είναι περίπου δυο φορές την εβδομάδα και ο τελικός αριθμός εξαρτάται από την ανταπόκριση του σώματος του κάθε ατόμου.

Πόσο ασφαλής είναι?

Είναι 100% ασφαλής,γιατί δεν έχει καμία σχέση με την κλασική λιποαναρρόφηση.Φυσικά πρέπει να γίνεται από έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς.
Είναι ανώδυνη,γιατί η εφαρμογή των βελονών γίνεται στο λίπος του υποδορίου ιστού, όπου δεν υπάρχουν νεύρα.Το άτομο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ηρεμεί και μπορεί ακόμα και να κοιμάται ,καθώς αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια,ενώ αμέσως μετά μπορεί να επιδοθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα,αφού δε φορά κορσέ , δεν έχει σημάδια και δεν παίρνει φάρμακα.Για αυτό η μέθοδος ενδείκνυται για κάθε ηλικία και για οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα?

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα , γιατί επιτυγχάνεται διάλυση του λίπους και μείωση του όγκου των λιποαποθηκών. Αν βέβαια κάποιος με την πάροδο του χρόνου πάρει κιλά, μπορεί τα εναπομείναντα λιποκύτταρα να αυξηθούν σε όγκο, οπωσδήποτε όμως ποτέ το σώμα δε θα έχει την αρχική του μορφή. Η κατανομή του λίπους θα είναι ομοιόμορφη, χωρίς επιλεκτική εναπόθεση στα σημεία του σώματος που έχουν ήδη υποβληθεί σε ηλεκτρολιπόλυση.

Πόσο κοστίζει?

Κάθε θεραπεία κοστίζει 60-70 ευρώ και ο αριθμός των συνεδριών εξατομικεύεται ανάλογα με την περίπτωση.
Για παράδειγμα,μια θεραπεία τοπικού πάχους-κυτταρίτιδας συνήθως απαιτεί 12-14 συνεδρίες.

 

 

Αθανάσιος Σκούρας

Χειρουργός – Ωτορινολαρυγγολόγος . Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής

#########