Μία από τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης γίνεται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Πρόκειται για τεχνική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία και γρήγορα κέρδισε πρωτεύουσα θέση ως θεραπεία αντιγήρανσης στη Δερματολογία. Στη Γαλλία αποτελεί ξεχωριστή ιατρική ειδικότητα.Πρόκειται για την έγχυση των μεσοθεραπευτικών υλικών με τη μέθοδο πολλαπλών νυγμών (ενέσεων) με μικροσκοπικές βελόνες υποεπιδερμιδικά σαρώνοντας όλη την επιφάνεια του προσώπου, ενώ η εφαρμογή μπορεί να γίνει και στο λαιμό , το ντεκολτέ , τη ράχη των χεριών.

Ειδικά για το λαιμό χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματική τεχνκή για σύσφιξη με τη μέθοδο των μικροπομφών που εξαφανίζονται μετά από 3-4 ημέρες Είναι μέθοδος γρήγορη, ανώδυνη και ασφαλής.Απαιτούνται επαναληπτικές θεραπείες.

Τι περιέχουν όμως τα υλικά που προσφέρουμε στο δέρμα με τη θεραπεία και πιο το όφελος?
Τα μείγματα της μεσοθεραπείας είναι πλούσια σε βιταμίνες , αντιοξειδωτικές ουσίες, ανόργανα άλατα και μέταλλα (minerals), υαλουρονικό οξύ, υλικά δηλαδή που χρειάζονται τα κύτταρα του δέρματος για να αμυνθούν έναντι στο οξειδωτικό στρες που υφίστανται λόγω ήλιου, καπνίσματος , ρύπανσης, χημικών και άλλων προιόντων του μεταβολισμού (ελεύθερες ρίζες).Δημιουργούμε δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον ώστε το δέρμα μας να άμύνεται και να αναπλάθεται χρησιμοποιώντας συστατικά που δε μπορεί να λάβει ακόμα και και όταν ακολουθούμε την πιο ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον λόγω της ικανότητας του υαλουρονικού οξέος να δεσμεύει το νερό , παράχεται άμεσα ισχυρή ενυδάτωση και το δέρμα δείχνει λαμπερό, σφικτό σε συνοχή και αναζωογονημένο.Η θεραπεία δεν αφήνει σημάδια και μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμό από τον ήλιο όλες τις εποχές του έτους.
Άλλες χρήσεις της μεσοθεραπείας
Επίσης η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία μείωσης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, με διαφορετικά υλικά που κάνουν λιπόλυση και εγχέονται βαθύτερα στο λίπος.Από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για λιπόλυση είναι η φωσφατιδυλοχολίνη. Απαιτούνται 6-8 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος που στοχεύει στη μη χειρουργική διόρθωση ατελειών όπως «ψωμάκια», πάχος στα πλάγια της κοιλιάς (και για άντρες), κοιλιακό τοπικο πάχος και αλλού. Δεν είναι μέθοδος λιποαναρρόφησης , μπορεί όμως να δράσει συμπληρωματικά. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.Ανεπιθύμητες ενέργειες κατά την εφαρμογή είναι τοπικό αίσθημα καύσους και πόνοςκατά την έγχυση καθώς και πιθανότητα εκχυμώσεων. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά τη 2-3 συνεδρία και έχουν μεγάλη διάρκεια με προυπόθεση τη διατήρηση σταθερού του σωματικού βάρους.

Βασιλική Μουσάτου M.D


Δερματολόγος- Αφροδισιολόγος

Η ιατρός Βασιλική Μουσάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974, όπου και κατοικεί μόνιμα. Μιλαει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την εκπλήρωση της υποχρετικής υπηρεσίας υπαίθρου στο νομό Φθιώτιδος, ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ζακύνθου και στο Prince Charles Hospital στην Ουαλλία. Ακολούθως, ειδικεύθηκε στη Δερματολογία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών , ενώ ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Mater Misericordiae University Hospital στο Δουβλίνο.
Ιδιαίτερο πεδίο ενδιαφέροντός και επιστημονικής ενασχόλησης αποτελεί η Αισθητική -Επεμβατική Δερματολογία και η Παιδοδερματολογία. Είναι μόνιμη συνεργάτης της Βιοκλινικής Αθηνών και της Ευρωκλινικής Παίδων και παράλληλα στο ιδιωτικό της ιατρείο ασχολείται με όλο το εύρος της Αισθητικής και επεμβατικής Δερματολογίας (εφαρμογές λειζερ, θεραπεία αγγειακών βλαβών,διόρθωση ρυτίδων με botox, εφαρμογή εμφυτευμάτων, θεραπεία ακμής, μελάσματος ,κηλίδων κ.α). Είναι επίσης επιστημονική σύμβουλος -δερματολόγος της εταιρείας L’Oreal Paris.
Έχει επιστημονική συνεργασία με το Νοσοκομείο Α.Συγγρός (τμήμα ψωρίασης) και συνεργάζεται ερευνητικά με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Stonybrook ,στη Ν.Υόρκη των ΗΠΑ.Έχει ενεργό και συνεχή συμμετοχή με την παρουσίαση επιστημονικών εργασιών και πραγματοποίηση ομιλιών σε συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού. Επίσης άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό τύπο. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα το Δερμογραφισμό. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας, της Επαγγελματικής Ένωσης Δερματολόγων και του Βρεττανικού και Ιρλανδικού Ιατρικού Συλλόγου.

#########