H φροντίδα και η καθημερινή διαχείριση χρόνιων νόσων και συνδρόμων των ηλικιωμένων είναι μια πραγματικότητα για χιλιάδες οικογένειες που θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να προσφέρουν μια αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση στους αγαπημένους τους συγγενείς. Πολλές φορές όμως η διεκπεραίωση των απλών καθημερινών λειτουργιών δεν είναι αρκετή καθώς απαιτείται εξιδεικευμένη ιατρική φροντίδα και νοσηλεία.

Όταν, λοιπόν, η φροντίδα των αγαπημένων συγγενών στον χώρο του σπιτιού δεν επαρκεί, η  επιλογή μιας κλινικής χρόνιων νοσημάτων είναι το επόμενο βήμα για την ασφαλή και ποιοτική  καθημερινότητα τους.

Στην Κλινική Ευαγγελίστρια, αναλαμβάνουμε την υποστήριξη των ανθρώπων σας, με επαγγελματισμό και καθημερινή φροντίδα. Διανύοντας την 7η δεκαετία λειτουργίας, η Παθολογική Κλινική «Ευαγγελίστρια» προσφέρει ολιστικές ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες βασισμένες στις αρχές της γηριατρικής. Μάλιστα η πολύτιμη εμπειρία όλων αυτών των δεκαετιών στις γηριατρικές παθήσεις, είναι ο λόγος που η Κλινική «Ευαγγελίστρια» συγκαταλέγεται σήμερα στις Κλινικές με τη μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη, σε αυτόν τον τομέα.

24ωρες ιατρικές υπηρεσίες και ποιοτική καθημερινότητα για κάθε περιθαλπόμενο

Η Κλινική, η οποία είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ για όλες τις υπηρεσίες και για την νοσηλεία, ειδικεύεται σε χρόνια, βαριά περιστατικά (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καρδιολογικές παθήσεις, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, σκλήρυνση κατά πλάκας, αρτηριοσκληρυντικές εγκεφαλοπάθειες, παθήσεις που σχετίζονται με άνοια, Alzheimer, νόσο Parkinson κ.ά) και προσφέρει 24ωρη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων.

Δεν πρόκειται για έναν οίκο ευγηρίας ή χώρο απλής φιλοξενίας ηλικιωμένων αλλά για μια πλήρως λειτουργική Κλινική που επικεντρώνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών που χρειάζονται ιατρικές υπηρεσίες και νοσηλεία. Όλο το προσωπικό της Κλινικής έχει δημιουργήσει -και εξελίσσει διαρκώς- ένα οικείο περιβάλλον για τους περιθαλπόμενους φροντίζοντας για την σωματική αλλά και την ψυχική τους υγεία.

Στην Κλινική Ευαγγελίστρια λειτουργεί εργαστήριο για αιματολογικές, βιοχημικές και ανοσολογικές εξετάσεις, ενώ υπάρχει και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο υποστηρίζει – πέραν των ακτινογραφιών – υπερήχους σώματος και triplex καρδιάς. Τα συγκεκριμένα τμήματα λειτουργούν υπό την επιστημονική διεύθυνση έμπειρων ιατρών που διαθέτουν εξειδίκευση στα γηριατρικά περιστατικά. Το νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής συνοδεύει τον ασθενή στις εξετάσεις του στα ιατρεία ή στο διαγνωστικό κέντρο, κάνοντας άμεση και εύκολη την μετακίνηση του,  χωρίς να απαιτείται η κινητοποίηση των συγγενών. Με τον τρόπο αυτόν ο άνθρωπός σας, ανά πάσα στιγμή, έχει πρόσβαση σε ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων ενώ στις προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται και ειδικός διατροφολόγος και φυσικοθεραπευτής.

Καλύπτοντας ολοένα και μεγαλύτερο εύρος υπηρεσιών, είναι σε ισχύ και η σταθερή συνεργασία της Κλινικής με ουρολόγο, νεφρολόγο, χειρουργό κ.ά., αλλά και με τις Γενικές Κλινικές «Θεραπευτήριο Αθηνών» και «Hospitality», για περισσότερες ειδικότητες ή έκτακτα περιστατικά. (Πρόκειται για κλινικές κοινής ιδιοκτησίας με την «Ευαγγελίστρια», με υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή στους περιθαλπόμενους της «Ευαγγελίστριας»).

Πορευόμαστε με τις αξίες του παρελθόντος και το βλέμμα στραμμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις

Με προσήλωση στο όραμα του ιδρυτή και ιατρού-χειρουργού Γρηγόρη Γεωργιάδη, ο οποίος εγκαινίασε τη λειτουργία της Κλινικής το 1953, συνεχίζουμε να πορευόμαστε με πυξίδα την επαγγελματική δεοντολογία, την ενσυναίσθηση και τον σεβασμό σε κάθε ασθενή μας και στις οικογένειες που μας εμπιστεύονται τον αγαπημένο τους άνθρωπο. Ενδεικτικό μάλιστα του υψηλού αισθήματος ευθύνης είναι το γεγονός πως η Κλινική Ευαγγελίστρια υπήρξε η πρώτη κλινική στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με το ιδιωτικό σχήμα πιστοποίησης TÜV AUSTRIA CoVid Shield, επίπεδο High, με στόχο την καλύτερη δυνατή προστασία των νοσηλευόμενων καθώς και του ιατρικού-νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού της, την περίοδο της πανδημίας της νόσου COVID19.

Συνοψίζοντας τις αξίες και το όραμα της Κλινικής, ο Διοικητικός Διευθυντής της Κλινικής Ευαγγελίστριας κ. Χρήστος Ελευθερίου δήλωσε σχετικά πως «η Ειδική Παθολογική Κλινική «Ευαγγελίστρια», με εμπειρία επτά δεκαετιών στο χώρο της υγείας και περίπου 50 ετών στις χρόνιες παθήσεις, είναι η μοναδική πιστοποιημένη επιλογή για τη νοσηλεία και την εξειδικευμένη γηριατρική φροντίδα των αγαπημένων σας προσώπων. Το εξαιρετικά έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό, εξασφαλίζουν την κάλυψη όλων των αναγκών των ασθενών, πάντα με ποιότητα, ασφάλεια, υπευθυνότητα και πλήρες πακέτο παροχών, μέσα σε ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον.

Με δεδομένο ότι ένας στους πέντε Έλληνες είναι άνω των 65 ετών, ένας στους 10 άνω των 80 ετών και ότι η εξειδικευμένη νοσηλεία και φροντίδα μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την ποιότητα και το προσδόκιμο της ζωής, η κλινική μας έχει εκ των πραγμάτων κληθεί να αναλάβει έναν ιδιαίτερα σημαντικό και πολύπλοκο ρόλο, στον οποίο, ομολογουμένως, τα πάει περίφημα. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστούμε τις κριτικές των συγγενών και – σε κάποιες περιπτώσεις – των ίδιων των ασθενών μας.

Κάποιες φορές μάλιστα, διακρίνουμε στο βλέμμα τους αυτό που έλεγε ο σπουδαίος Βίκτορ Ουγκό: «Βλέπεις φλόγα στα μάτια των νέων, μα στα μάτια των ηλικιωμένων, βλέπεις φως»

 

Η Κλινική Ευαγγελίστρια βρίσκεται στην οδό Πυθίας 24, Πλατεία Κυψέλης , στην Αθήνα. Κλείστε το ραντεβού σας στο 21 0864 1210 για να δείτε από κοντά τις εγκαταστάσεις της Κλινικής και να ενημερωθείτε από τους υπευθύνους.

Εναλλακτικά επισκεφθείτε:  

Website | Facebook | Instagram

#########