Το Τέρας ήταν ετοιμοθάνατο  και λέει στην Πεντάμορφη. «Έστω και την τελευταία στιγμή μπόρεσα να σε δω!»  και η Πεντάμορφη είπε «Δεν θέλω με τίποτα να σε χάσω .Σ αγαπώ» . Και τότε το τέρας μεταμορφώνεται σε πρίγκιπα. Για να ξαναγίνει πρίγκιπας έπρεπε μια γυναίκα να τον ερωτευθεί μόνο από δική της επιθυμία και θέληση (χωρίς να ξέρει την ιστορία) ενώ είναι τέρας εξωτερικά!Η αξία δεν είναι σ αυτό που φαίνεται. Η σοφία μπορεί να βρίσκεται πίσω από κάτι που δεν μας γεμίζει το μάτι. Όλοι μας έχουμε μέσα μας το όμορφο. Φτάνει εσύ να μπορείς να το βγάλεις από τον άλλο !Αγάπησε τον άλλο και γίνεται όμορφος

Ενώ συμβαίνει το αντίθετο…

Για να έρθει ο πρίγκιπας πρέπει να αγαπήσεις το τέρας . Πρέπει να αγαπήσεις το πιο αποκρουστικό κομμάτι όπως πιστεύουν οι άλλοι . Πρέπει να αγαπήσεις το τέρας του άλλου για να μπορείς  νικήσεις το δικό σου τέρας. Για να νικήσεις την σκοτεινή πλευρά σου πρέπει να αγαπήσεις το σκοτάδι του άλλου . Τότε κάνεις την υπέρβαση και γίνεσαι ήρωας της καρδιάς και μεταμορφώνεις το σκοτάδι του άλλου σε φως και το δικό σου σκοτάδι σε φως . Αν αγαπάς μόνο τις αρετές του άλλου , αυτό είναι αυτονόητο και δεν χρειάζεται να λες πως θες να εξελιχθείς . Αρκεί  να βλέπεις μόνο τηλεόραση ή να μην βλέπεις τίποτα!

Ο φίλος μας , ο γείτονας , ο αλλόθρησκος  κάθε μέρα προσπαθούμε να προστατευτούμε από το τέρας που θα μας φωτίσει και λέμε  «ωχ θα είναι και αυτός εκεί? Κοίτα πως είναι? Πω πω αυτός βρομάει? Μα είναι δυνατόν να κάνω παρέα μ αυτόν? Μακριά  απ’ αυτόν. Κανείς δεν τον πλησιάζει…  σιγά μην κοιτάξω αυτόν τον ετσι…

Αν δεν συναντήσεις αυτό που ονομάζεις κακό , άσχημο , παράξενο, δύσκολο…  αν δεν γίνεις εσύ καλός μην περιμένεις να γίνει ο άλλος. Ο άλλος είναι αυτό που είναι. Γίνε εσύ καλός .Δες την ομορφιά από το τέρας και τότε θα αλλάξει και άλλος . Το παραμύθι είναι μια αλχημεία της ψυχής

Η διάσημη ταινία της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» δεν είναι αποκύημα φαντασίας αλλά βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία.

Μια ιστορία που μας πηγαίνει πίσω στα χρόνια της Αναγέννησης και περιγράφεται από τη συγγραφέα, Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, στο βιβλίο της με τον ομώνυμο τίτλο (La Belle et la Bête). Το βιβλίο περιγράφει την αληθινή ιστορία αγάπης του Petrus Gonsalvus (ή Pedro Gonzalez) με την Catherine.

Ο νεαρός γεννήθηκε στη Τενερίφη το 1537 και είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα εκ γενετής: Έπασχε από υπερτρίχωση, δηλαδή το σώμα του σε όλο του το εύρος ήταν καλυμμένο από τρίχες. Οι ντόπιοι τον ονόμαζαν «Ο άνθρωπος του δάσους». Κάποια στιγμή ο νεαρός βρέθηκε στην αυλή του βασιλιά Ερρίκου του Β ‘ της Γαλλίας, προσφερόμενος σαν αντικείμενο θεάματος.

Την εποχή εκείνοι οι άνθρωποι με παράξενα χαρακτηριστικά γινόταν αντικείμενο διασκέδασης στους κύκλους των ευγενών. Ωστόσο γρήγορα κατέστη σαφές ότι ο Pedro δεν ήταν τέρας αλλά, ένα κανονικός άνθρωπος με ευγενικά μάλιστα χαρακτηριστικά. Τότε ο βασιλιάς Ερρίκος αποφάσισε να πειραματιστεί με την αναμόρφωση του «τέρατος». Τον πήρε στην αυλή του με αποτέλεσμα να αποκτήσει μόρφωση και να ντύνεται με όμορφα ρούχα. Ο Gonzalez ανέβηκε σιγά σιγά στην ιεραρχία της αυλής και έγινε ευγενής.

Στο μεταξύ ο βασιλιάς πέθανε και στο θρόνο ανέβηκε η σύζυγός του, Αικατερίνη των Μεδίκων, η οποία διεξάγοντας ένα ακόμη πείραμα αποφάσισε να τον παντρέψει με μια όμορφη κοπέλα για να δει αν και οι απόγονοί του θα αποκτούσαν τα ίδια χαρακτηριστικά. Πράγματι επέλεξε την όμορφη κόρη ενός δικαστικού υπαλλήλου, την Catherine. Η νεαρή κοπέλα, αν και τρόμαξε αρχικά, σύντομα συνήθισε στην αποκρουστική εμφάνιση του Gonsalvus και τον αγάπησε πραγματικά αφού διαπίστωσε πως ήταν ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος.

Ο γάμος τους διήρκεσε 40 χρόνια και μαζί απέκτησαν 7 παιδιά, τα 4 από τα οποία κληρονόμησαν την τριχοφυΐα από τον πατέρα τους. Σε αυτό το σημείο σταματάει και η ευτυχισμένη πορεία της ιστορίας, καθώς τα 4 παιδιά απομακρύνθηκαν, με βία, από τους γονείς και δόθηκαν ως «δώρα» σε οικογένειες ευγενών ανά την Ευρώπη.

 

#########