«Γνωρίζω τι είναι η αγιουρβέδα και πραγματικά με εχει βοηθήσει ! Όμως δεν ήξερα ότι υπάρχει αγιουρβεδική ρεφλεξολογία!’                     

Λίγοι γνωρίζουν, ότι τα πόδια καθρεπτίζουν την οργανική και ψυχική μας υγεία αποτυπώνοντας, ότι μας συμβαίνει. Τα πόδια μας, είναι χάρτης της προσωπικότητας μας και αλλάζουν σύμφωνα με αυτά που βιώνουμε. Δεν  φαντάζεστε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βγάλετε διαβάζοντας τα πόδια. Εκεί βρίσκουμε τι ικανότητες έχουμε, τι χαρακτήρα και σε ποια κατάσταση βρίσκεται η υγεία μας.

Η Αγιουρβεδική Ρεφλεξολογία συνδυάζει τις αυθεντικές ινδικές πρακτικές της Αγιουρβέδα με εκείνες της σύγχρονης ρεφλεξολογίας, δημιουργώντας ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο επίδρασης στα ενεργειακά συστήματα του οργανισμού. Η σημασία της θεραπείας δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί.

Πρέπει να φροντίζουμε τα πόδια μας, γιατί πάνω τους στηρίζουμε τα βήματα μας  στην ζωή.  Να μάθουμε να τα  σεβόμαστε  και να τους δώσουμε την ευκαιρία για περιποίηση και ξεκούραση και αυτά θα μας δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια, θα αφαιρέσουν τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα , θα απελευθερώσουν συσσωρευμένα απόβλητα και τοξίνες,  τα αρνητικά συναισθήματα, θα μειώσουν το αίσθημα κούρασης, θα αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας και θα ανακουφίζουν από τον πόνο.

Ένα παράδειγμα τι μπορείτε να κάνετε και μόνη σας.

Γυρίσατε σπίτι με πονοκέφαλο
Για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου μπορείτε να «δουλέψετε» τους αντίχειρες και τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών για 1-2 λεπτά Ασκήστε κυκλική πίεση σε όλο το δάχτυλο με τον αντίχειρα του άλλου χεριού και επιμείνετε στην περιοχή από τη βάση του δαχτύλου μέχρι το σημείο όπου αρχίζει το νύχι σας, και από τις δύο πλευρές του δαχτύλου Στην περιοχή αυτή βρίσκονται τα αντανακλαστικά σημεία του κεφαλιού και του αυχένα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στον πονοκέφαλο.

Για την αντιμετώπιση της αϋπνίας μπορεί να σας βοηθήσει το αντανακλαστικό σημείο του υποθαλάμου, που ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι και συμβάλλει στη χαλάρωση και στη ρύθμιση του ύπνου. Aσκήστε κυκλική πίεση για ένα λεπτό στην εσωτερική πλευρά είτε του αντίχειρα είτε του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού, στο σημείο όπου βρίσκεται η βάση του νυχιού (θα νιώσετε ένα λακκουβάκι) Στο συγκεκριμένο σημείο ασκήστε κυκλική πίεση για μισό λεπτό περίπου. Eπίσης, μπορείτε να ασκήσετε πίεση με κυκλική κίνηση στο πόδι, στο σημείο όπου το μεγάλο δάχτυλο ενώνεται με το πέλμα, εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται το κότσι. Tο σημείο αυτό ευθύνεται για την ισορροπία του νευρικού συστήματος.

• Πριν ξεκινήσετε τις πιέσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο λαδάκι ή βαζελίνη.
• Kάντε απαλά χάδια για να προετοιμάσετε την περιοχή ή τα σημεία πριν την ενεργοποίησή τους

Nα συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για σοβαρά προβλήματα υγείας.

 Η Νανά Αβραμάκη  είναι θεραπεύτρια με εκπαίδευση στην  Αγιουρβεδική Ρεφλεξολογία 

#########