Γράφει

Η Δέσποινα Κουκλάκη Δασκάλα Χορού-χορογράφος-αρθρογράφος ειδικών θεμάτων ευεξίας

«Εχω  μια χρόνια πάθηση  και  δεν θέλω να την αφήσω να με καταβάλει! Όλο και καινούργια πράγματα ανακαλύπτω που με κάνουν να χαίρομαι. Παντρεύομαι σε λίγους μήνες και θέλω να ξεκινήσω χορό που ήταν ένα όνειρό μου από τα νεανικά μου χρόνια. Θα ήθελα να χορέψω με τον σύντροφό μου και στον γάμο μας ! Ίσως ταγκό…τι λέτε? Πάντως , θέλω να εντυπωσιάσω!’

Ο κάθε χορός, συμβολίζει κάτι που μπορεί, να  αντιπροσωπεύει το κάθε ζευγάρι.

Οι πιο ερωτικοί χοροί είναι το Τανγκό, η Rumba, και το Waltz.

Το Τανγκό: Είναι έντονο και δυναμικό, μπορείς να κινείσαι σε όλη την πίστα. Συμβολίζει τον χορό της φωτιάς και του πάθους.

Χορεύεται με μεγάλα επιθετικά βήματα. Η  ντάμα υποκύπτει στην διεύθυνση και στην επιλογή του καβαλιέρου, στην οποιαδήποτε φιγούρα, και αυτόματα προβάλλεται η ντάμα.

 Το Arg.Τάνγκο: Είναι ένας δύσκολος χορός, ερωτικός,  χορός, που έχει μεγάλη επαφή σώματος το ζευγάρι ,δύσκολους συνδυασμούς και μπλεξίματα στα πόδια, οπότε δεν το συνιστώ, λόγω νυφικού.

Η Rumba : Είναι χορός που δεν πιάνει πολύ χώρο στην πίστα .Το ζευγάρι είναι πιο στατικό, υπάρχουν πολλές φιγούρες, αλλά είναι πιο τρυφερές και αγκαλιαστές ανάμεσα στο ζευγάρι.

Το Waltz: Είναι αυλικός χορός και πιο σεμνός. Συμβολίζει τον χορό των αναμνήσεων. Τον χορεύουμε πάνω σε κλασσική μουσική. Το ζευγάρι περιστρέφεται με πολλές στροφές γύρω από την πίστα. Είναι τόσο αρχοντικός!!! ……σαν μουσική, ο χορός αυτός δεν χρειάζεται πολλές φιγούρες.

Η Rumba προήλθε από την Κούβα τον 20ον αιώνα. Είναι χορός επηρεασμένος από Αφρικάνικη μουσική. Χορεύονταν στην Αβάνα από τους σκλάβους. Ήταν απαγορευμένος χορός, γιατί ήταν προκλητικός και πολύ ενεργητικός χορός.

Το Βιεννέζικο Waltz δημιουργήθηκε τον 13ον αιώνα στην Βιέννη .Είναι ο πιο αρχαίος χορός. Τον χόρευαν οι φτωχοί στην Αυστρία. Είχε πάρει πολύ αρνητική κριτική από θέμα ηθικής, γιατί οι ντάμες αναγκάζονταν λόγω της ταχύτητας και των  στροφών ,να κρατούν με το ένα χέρι την φούστα τους και με το άλλο χέρι τον καβαλιέρο, όπου για να μην πέσουν έπρεπε να είχαν σωματική επαφή.

Δοκιμάστε και διαλέξτε ότι σας συναρπάσει….

Σχολή Χορού Danzarte ( Φειδιππίδου 22 Αμπελόκηποι τηλ.210-7474300 ) Ενημερωθείτε για τα πάρτη μας και τα  δωρεάν μαθήματά μας.

 « Η ζωή είναι ωραία όταν την …χορεύεις!»