Ενημερωτική εκδήλωση για την εξωσωματική γονιμοποίηση και τις δράσεις του στα νησιά Σάμο και Ικαρία πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Be-Live. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με κοινωνική στόχευση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον Νομό Έβρου στην οποία συμμετέχει η Be-Live με το έργο της.

Την εκδήλωση της Σάμου χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος ο οποίος ευχαρίστησε την Be-Live και την Eurobank για τη στήριξη των νέων οικογενειών. Στην εκδήλωση παρέστη επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Άννη Ανδρεάδου, και πλήθος πολιτών του νησιού. Στην εκδήλωση της Ικαρίας παρέστη ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Φίλιππος Τσαντές και κάτοικοι του νησιού.

Οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το όραμα, τους στόχους και τις δράσεις της Be-Live αλλά και να συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους τις δύο εκδηλώσεις για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής με την υποστήριξη του Σωματείου, που απευθύνονται σε υπογόνιμα ζευγάρια που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Τόνισαν επίσης την ανάγκη για ανάδειξη της σοβαρότητας του δημογραφικού ζητήματος και για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Επιπλέον, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της προσφοράς της Be-Live σε οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε ακριτικές περιοχές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την Οικογένεια». Ήδη μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του προγράμματος, γεννήθηκαν με την υποστήριξη της Eurobank τα πρώτα τέσσερα μωρά στη Σάμο.

Ο κ. Κελλάρης δήλωσε: «Στην Be-Live προσπαθούμε μέσω της διαδικασίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο απόκτησης παιδιού, ακόμη και για τα ζευγάρια που νόμιζαν ότι το όνειρο έχει χαθεί. Διανύοντας τον 5ο χρόνο λειτουργίας, το Σωματείο μας μπορεί να παρουσιάσει αποτελέσματα που ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες και δικαιώνουν τις δεσμεύσεις μας».

Ο κ. Χηνιάδης συμπλήρωσε: «Είμαστε ευγνώμονες απέναντι στους χορηγούς μας που στηρίζουν έμπρακτα το έργο μας. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Eurobank που τα τελευταία χρόνια εκτιμά το έργο μας και στηρίζει τις δράσεις του Σωματείου μας σε ακριτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση στα μέσα αλλά και στην απαραίτητη πληροφόρηση είναι δύσκολη και ελλιπής. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες και κίνητρα σε οικογένειες από όλες τις περιοχές της χώρας, ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας».

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank κ. Μιχάλης Βλασταράκης, ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Συμπληρώνοντας δύο χρόνια δράσης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, η θερμή ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών επιβεβαιώνει τις βασικές αρχές της πρωτοβουλίας μας, γεγονός που μας δίνει χαρά και μας εμπνέει ακόμα περισσότερο. Μένουμε πιστοί στο στόχο μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και διερευνούμε συνεχώς νέους τρόπους για να τους προσφέρουμε τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που τους αξίζουν».

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, κ. Παναγιώτης Καρδάσης, ο οποίος παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία διετίας για το πρόγραμμα σημείωσε ότι: «Η προσφορά της Eurobank και των έγκριτων συνεργαζόμενων ΜΚΟ μέσα από το πρόγραμμα «Μπροστά για την Οικογένεια» είναι πολυεπίπεδη και ουσιαστική. Καθώς οι τοπικές κοινωνίες των ανατολικών συνόρων αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τα μεγάλα αστικά κέντρα, εστιάζουμε στο να τους εξασφαλίζουμε προσβάσεις σε επαγγελματίες και υποδομές πολύ υψηλού επιπέδου, κάνοντας τη ζωή τους λίγο πιο εύκολη, με αισιοδοξία και περισσότερη σιγουριά για το μέλλον».

Τα στελέχη της Eurobank ευχαρίστησαν θερμά τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη στην Πρωτοβουλία, καθώς επίσης και τα τοπικά στελέχη της τράπεζας για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

 

 

#########