Έχουμε χάσει την αρχαία ελληνική ιατρική φιλοσοφία και μας το θυμίζουν κάποιοι Ινδοί ή άλλοι λαοί που έχουν ανοίξει μέχρι και φαρμακεία αφιερωμένα στην αρχαία ελληνική Ιπποκρατική ιατρική δίνοντάς μας την ελπίδα ότι όλες οι ασθένειες έχουν καταγραφεί και πως ο πατέρας της ιατρικής τις είχε αντιμετωπίσει με απόλυτη επιτυχία.

Ένας άνθρωπος πολυταξιδεμένος που βρήκε τα χνάρια και τα βήματα του Ιπποκράτη σε άλλους λαούς που θεραπεύει με τα βότανα και στην κυριολεξία βουτάει κάθε φορά μέσα σε παλιά χειρόγραφα για ν ανακαλύψει την αρχεία σοφία είναι ο γιατρός βελονιστής και φυτοθεραπευτής Βασίλης Τριτάκης ένας από τους κύριους ομιλητές του επιστημονικού συνεδρίου για τις φυσικές θεραπείες.

Ο κ. Τριτάκης μίλησε γλαφυρά και με παραδείγματα για τις θεραπείες του. Το πώς η αλόη το πολύτιμο αυτό φυτό που ξεκίνησε να καλλιεργείται με επιτυχία και στην Κρήτη έχει θεραπεύσει πολλά δερματικά και σοβαρά νοσήματα όπως ο ερυθηματώδης λύκος ή η ψωρίαση. Εϊναι μαγικό φυτό. Για ουλές ραγάδες καψίματα εκζέματα σε μεγάλους και παιδιά. Το δέρμα αναγεννιέται και το σώμα ζει δεύτερη νεότητα είναι μεγάλο αντιμικροβιακό φάρμακο για όσους εκτός την επάληψη το πίνουν παράλληλα όσο πιο αγνό γίνεται. Το μαγικό αυτό τζελ έχει δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα΄οπου η κλασική ιατρική έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ο θησαυρός της ελληνικής γης δεν είναι ούτε το πετρέλαιο ούτε το φυσικό αέριο ούτε ο χρυσός αλλά τα βότανά της γιατί με αυτά ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός δημιούργησαν μια ολόκληρη επιστήμη. Ισως είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε αυτή την επιστήμη παγκόσμια γνωστή και να ωφεληθεί ο κόσμος. Οι φαρμακευτικές εταιρείες ξεκίνησαν μεν από τα βοτανα αλλά απομόνωσαν την δραστική ουσία κι έτσι το φυτό έχασε την ολιστική δυναμική του και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της φαρμακολογίας σήμερα.