Κοντά στα παιδιά οικογένειές τους που έχουν ανάγκη, βρέθηκε αντιπροσωπεία  του  Συλλόγου  Αθηνών,   με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, που επισκέφθηκαν τα Παιδικά Χωριά  SOS .

Οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, μοίρασαν δώρα και  ήδη   ένδυσης στα  παιδιά και εξέφρασαν την στήριξη  και την συμπαράστασή τους. Κατά το τελευταίο χρόνο,  δεκάδες οικογένειες χτυπημένες από την οικονομική κρίση, ζητούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους, γιατί δεν έχουν  πλέον την δυνατότητα να τα ζήσουν.

«Μας ότι έχουν αυξηθεί το τελευταίο εξάμηνο, κατά 150%, τα αιτήματα παιδιών ,από οικογένειες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα », επισήμανε  ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και  πρόσθεσε ότι ο ΙΣΑ θα προσφέρει την στήριξή του σε , κοινωνικό, ηθικό και υλικό επίπεδο και όπου χρειάζεται θα παρέμβει  στην επίσημη πολιτεία

.

 

Από την πλευρά του ο  διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γ. Πρωτόπαππας, αποκάλυψε ότι εκκρεμούν το τελευταίο οχτάμηνο, 190 αιτήματα για φιλοξενία παιδιών ,από οικογένειες που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση.

«Μας λένε, πάρτε τα παιδιά για να τα σώσετε. δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες  καθώς υπήρξε μείωση κατά 15%,των δωρεών. Για το λόγο αυτό πρωτοβουλίες στήριξης  σαν αυτή του ΙΣΑ είναι πολύ σημαντικές», ο κ. Πρωτόπαππας.

Στην  αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τα Παιδικά Χωριά SOS συμμετείχαν :

Γιώργος Πατούλης  Πρόεδρος ΙΣΑ ,Μιχάλης Πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, Θανάσης Αποστολόπουλος  Πρόεδρος ΣΕΥΠΙΚΑ
Φώτης Πατσουράκος  Ταμίας ΙΣΑ, Γιάννης Χρονόπουλος – Γεν. Γραμματέας ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ , Δημήτρης Λιανός  Αντιπρόεδρος ΣΕΥΠΙΚΑ, Κώστας Αγκιστριώτης  Μέλος ΔΣ ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και Θέμης Κοράκης -Μέλος ΔΣ ΕΕΛΙΑ

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                               ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ