Αρχική Ειδήσεις - Νέα Αλαλούμ με τις τιμές των φαρμάκων

Αλαλούμ με τις τιμές των φαρμάκων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Νέα σύγχυση στην φαρμακευτική προκαλεί η νέα απόφαση του Υπουργείου Υγείας , σύμφωνα με οποία μέσα σε λίγες ανακαλεί προηγούμενη απόφαση του και μειώνει το χρονικό διάστημα διάθεσης των αποθεμάτων  από τον ένα μήνα στις 15 ημέρες, ανατρέποντας όλον τον προγραμματισμό της Συγκεκριμένα όταν έγινε γνωστό ότι πρόθεση του Υπουργείου Υγείας , μέσω της ανακοστολόγησης ήταν να μειωθούν οι τιμές πολλών φαρμάκων, οι φαρμακοποιοί ζήτησαν  να υπάρχει μεταβατικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών , προκειμένου να διατεθούν τα αποθέματα ήταν στα ράφια των φαρμακείων, όπως   γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

 

 

Τελικώς το Υπουργείο αποφάσισε να καθορίσει  ένα μήνα (μέχρι ) για την διάθεση των αποθεμάτων (ΥΑ ΔΥΓ3οικ/29-6-2011).Στην συνέχεια δόθηκε το ίδιο διάστημα και για τις φαρμακαποθήκες .

Αποτέλεσμα είναι να μην γνωρίζει  κανείς  εάν οι αποθήκες  τα φάρμακα σε παλιές ή νέες  τιμές .

Συγχρόνως οι αρμόδιοι  δεν φρόντισαν να υπάρξει η σήμανση «Ν.Τ.» (δηλ.  Νέα Τιμή) στις συσκευασίες των φαρμάκων που βρίσκονται στις αποθήκες και στις βιομηχανίες και τέλος σε ένα αντιφατικό και αλλοπρόσαλλο διακανονισμό , αποφάσισαν χωρίς καμιά συνεννόηση να τον ένα μήνα σε 15 ημέρες (μέχρι 15/7/2011 σύμφωνα με την Υ.Α. ΔΥΓ3(α) /οικ.  75145/4-7-2011).

Αποτέλεσμα είναι να δημιουργήσουν ένα απίστευτο αλαλούμ με τις τιμές των φαρμάκων.

Όλα αυτά είναι καρπός βεβιασμένων ενεργειών και παρεμβάσεων διαφόρων .

Αν το Υπουργείο θέλει να υπάρξει συνεπής και αποτελεσματική πολιτική πρέπει να αποδεχθεί ένα σοβαρό διάλογο με τον Π.Φ.Σ.