Η αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές έχει αρχίσει κι εσείς αναρωτιέστε πως θα εμφανιστείτε στην παραλία χωρίς τα περιττά κιλά. Με την νέα επαναστατική δίαιτα Diettube μπορείτε να βγείτε στην παραλία 10 κιλά πιο αδύνατη μέσα σε 10 μόλις μέρες. Δεν πρόκειται απλά για μια δίαιτα, αλλά για ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους που αν το ακολουθήσει κανείς θα καλυτερεύσει ολόκληρη η ζωή του χάνοντας παράλληλα αρκετά κιλά!Δοκιμασμένη και στις Ηνωμένες Πολιτείες – μετά την Ιταλία, απ’ όπου ξεκίνησε από τον κ. Marco Gasparotti, πλαστικό χειρουργό, ο οποίος την επινόησε, η καινούργια μέθοδος αδυνατίσματος – ιατρική διαδικασία ακούει στο όνομα Diet Tube .

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στη χώρα μας από τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη και εγγυάται μεγάλη απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα. Το Diettube βασίζεται σε μία ειδική τεχνική διατροφής που οδηγεί σε απώλεια 10% του σωματικού βάρους μέσα σε δέκα μέρες, χωρίς την απώλεια μυϊκής μάζας.

Το καινοτόμο αυτό σύστημα κατά της παχυσαρκίας ελέγχεται αυστηρά από τον γιατρό καθ’ όλη την διάρκεια της εφαρμογής του. Αποτελείται από μία περίοδο 7-10 ημερών πρωτεϊνικής κετογενικής σίτισης, μέσω ενός λεπτού ρινογαστρικού σωλήνα, ο οποίος συνδέεται με μία μίνι αντλία που επιτρέπει την συνεχή έγχυση τροφής για 24 ώρες. Κατά τη διάρκεια της εντερικής σίτισης το Diet Tube εγγυάται για τους άντρες απώλεια βάρους 8 με 10% και για τις γυναίκες 6 με 8%. Η παρουσία των κετονοσωμάτων έχει την ιδιότητα να μηδενίζει το αίσθημα της πείνας σε διάστημα δύο έως τριών ημερών από την έναρξη της θεραπείας. Το σημαντικό της μεθόδου είναι ότι επιτυγχάνεται η απώλεια μόνο λιπώδους μάζας και κυτταρίτιδας, ενώ οι μύες παραμένουν άθικτοι. Μετά την πρώτη φάση της θεραπείας με τον σωλήνα διατροφής, ο γιατρός σε συνεργασία με διαιτολόγο παρακολουθεί τον ασθενή για άλλες δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες γίνεται σταδιακά η μετάβαση από την εντερική σίτιση στη σίτιση από το στόμα και η επανεισαγωγή των υδατανθράκων στην καθημερινή διατροφή του ασθενούς.

 

Τοποθέτηση του Σωλήνα: Το Diettube αποτελείται από έναν πολύ λεπτό σωλήνα 2 χιλιοστών που εισάγεται στο στομάχι μέσα από την μύτη. Στερεώνεται πίσω από το αυτί και στη συνέχεια συνδέεται με μία μικρή ελαφριά αντλία, την οποία ο ασθενής έχει πάντα μαζί του, στερεωμένη κάπου στο πλάι της μέσης του τοποθετημένη σε ένα μικρό τσαντάκι. Το μέγεθος του σωλήνα είναι πολύ μικρό όπως επίσης και το βάρος της αντλίας. Στην αντλία αυτή τοποθετείται η σακούλα με τα πρωτεϊνικά συμπληρώματα διατροφής τα οποία ενγχύονται κατευθείαν μέσα στο στομάχι του ασθενή.

 

Εξετάσεις Πριν την Εφαρμογή: Όποιος αποφασίσει να ακολουθήσει τη θεραπευτική αγωγή Diet Tube, θα πρέπει να υποβληθεί πριν σε μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων, καθώς και σε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα. Έτσι ο γιατρός θα μπορέσει να έχει πλήρη εικόνα και να κρίνει κατά πόσον ο ενδιαφερόμενος είναι σε θέση να ξεκινήσει τη θεραπεία. Εξετάσεις: ουρία αίματος, γλυκόζη, κρεατινίνη, ουρικό οξύ, ηπατικά ένζυμα (SGOT, SGPT), γενική αίματος, Na, Ca, K, ηλεκτροφόρηση πρωτεϊνών, TSH, χοληστερόλη, HDL χοληστερόλη, τριγλυκερίδια και γενική εξέταση ούρων. Στη διάρκεια των 10 ημερών της θεραπείας ο ασθενής θα πρέπει να ελέγχει τα ούρα του καθημερινά με ένα μικρό στικ. Την ημέρα της έναρξης της θεραπείας ο ασθενής δεν πρέπει να έχει φάει τίποτα. Ενώ οι εξετάσεις που χρειάζονται μετά τον κύκλο με τον σωλήνα διατροφής είναι ουρία αίματος, ουρικό οξύ, Νa, K, ηλεκτροφόρηση πρωτεϊνών, γενική εξέταση ούρων.

Αντενδείξεις: Το Diettube δεν ενδείκνυται σε άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ασθενείς οι οποίοι έχουν διαβήτη, σοβαρά μεταβολικά ή καρδιαγγειακά νοσήματα. Ενδείκνυται σε άτομα που είναι υγιή αλλά υπέρβαρα και επιθυμούν να χάσουν σημαντική ποσότητα λίπους από το σώμα τους μέσα σε 7-10 μέρες. Ιδανικός ασθενής θεωρείται αυτός ο οποίος είναι υγιής, έχει εναπόθεση λίπους στα πόδια, είτε στην πλάτη ή στο στομάχι και με την δίαιτα του Diettube μπορεί να χάσει αυτό το λίπος.

Επιπλοκές – Κίνδυνοι: Είναι περιορισμένοι εφόσον ελέγχονται όλες οι παράμετροι, ο ασθενής είναι υγιής και έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι εξετάσεις αίματος.

 

Άλλη μία καινοτομία αυτής της μεθόδου είναι ότι δρα ενάντια στο τοπικό πάχος, ιδιαίτερα στο σωματότυπο τύπου αχλάδι που είναι το κυριότερο πρόβλημα πολλών γυναικών. Το Diet Tube λοιπόν αποτελεί μια μη χειρουργική εναλλακτική μέθοδο που βοηθά στην καλή κατανομή του λίπους στο σώμα.

Συνοψίζοντας με την μέθοδο Diet Tube, μπορούμε να κατορθώσουμε να χάσουμε σημαντικό βάρος σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Δεν προκαλεί καμιά ενόχληση και η μίνι αντλία με τη τσάντα ώμου ζυγίζουν περίπου ένα κιλό, οπότε για 10 με 15 μέρες ο ασθενής θα μπορεί να πάει στη δουλεία του, να έχει κοινωνική ζωή και να υπάρχει μέτρια φυσική δραστηριότητα. Για να έχουμε μέγιστα αποτελέσματα χρειάζεται να εμπιστευτούμε τους εξειδικευμένους γιατρούς που εφαρμόζουν την μέθοδο.

 

 

 

Απόστολος Γαϊτάνης
Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

www.agaitanis.gr

#########