Υπάρχει τόσο μεγάλη και συνεχής πληροφόρηση στα θέματα υγείας από τα ΜΜΕ και κυκλοφορούν τόσα πολλά βιβλία και περιοδικά που ασχολούνται με τα θέματα αυτά, ωστε να δημιουργείται μεγάλη σύγχυση στο μυαλό των ανθρώπων. Θα προσπαθήσουμε να μοιραστούμε ενα πρόγραμμα με δέκα βασικά βήματα που μπορεί, αν ακολουθηθεί με συνέπεια, να εξασφαλίσει καλή σωματική και διανοητική υγεία και ευεξία στους περισσότερους ανθρώπους.

Πολλοί άνθρωποι που μας επισκέπτονται για συμβουλές και πληροφόρηση στα θέματα υγείας προσπαθούν να τρώνε σωστά ή να κινούνται περισσότερο , παρόλα αυτά ομως υπάρχουν ακόμη προβλήματα στην προσπάθειά τους να επιτύχουν το επίπεδο υγείας που επιθυμούν. Διαβάζοντας με προσοχή πολλές από τις μελέτες που πραγματοποιούνται σε διεθνή κλίμακα, σε πολλές διαφορετικές χώρες και πληθυσμούς, εντοπίζουμε έναν αριθμό χαρακτηριστικών στοιχείων καικανόνων πού φαίνεται να ξεχωρίζουν και που βελτιώνουν την υγεία μας, την ποιότητα της ζωής μας και την ευεξία μας.

Τα δέκα αυτά βήματα μπορούν να μας βοηθήσουν να γεμίσουμε τα κενά στην καθημερινή μας ζωή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα αυτό ως βάση της προσπάθειάς σας για καλύτερη υγεία. Μπορεί ίσως να παραμελείτε κάποια απότα στοιχεία που αναπτύσσονται στό πρόγραμμα αυτό. Τα βήματα αυτά θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σ ενα καλό επίπεδο υγείας και να το διατηρήσετε εφεξής.

Δέκα βήματα για την επιτυχία

1.Αναγνωρίστε οτι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε , οτι αξίζετε την καλύτερη δυνατή ζωή.

2.Κάντε ένα κατάλογο των προσωπικών λόγων που θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας. Επαναλάβετε την λίστα αυτή ξανά και ξανά στο μυαλό σας.

3.Απομακρύνετε τα εμπόδια για αλλαγή-αποφύγετε οσους φίλους ή συγγενείς σάς σαμποτάρουν και απομακρύνετε τάχιστα τις σκουπιδοτροφές από το περιβάλλον σας.

4.Βάζετε γύρω σας υγιεινές τροφές για να έχετε πάντα διαθέσιμες σε πρώτη ζήτηση

5.Αποφασίστε οτι ήρθε η ώρα για ριζική αλλαγή , διαλέξτε την κατάλληλη ημέρα και ξεκινήστε

6.Συγκεντρώστε ολη τη δύναμή σας -κάθε τι άλλο στη ζωή σας πρέπει να είναι δευτερεύον σε σχέση με την προσπάθεια αυτή.

7.Μήν επανέρχεστε στις παλιές συνήθειες. Αλλά, εάν κάνετε το λάθος, νά είναι ενα μονο γεύμα, και αρχίστε ξανά την προσπάθειά σας για καλή υγεία και εμφάνιση

8.Πέστε στους αλλους για τις αλλαγές που επιδιώκετε. Θά σας βοηθήσουν να μην παρεκκλίνετε.

9.Κάντε παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες ιδέες

Βρείτε φίλους με καλές συνήθειες διατροφής και διαβίωσης

10. Νά είστε ικανοποιημένοι για την επιτυχία σας, το οτι δηλαδή καταφέρατε να υπερνικήσετε τα πιο σοβαρά και δύσκολα εμπόδια στη ζωή σας.

Και οπως λένε οι Αγγλοι, “οταν υπάρχει υγεία, υπάρχει ελπίδα, κι οταν υπάρχει ελπίδα, ολα υπάρχουν”

Παναγιώτης Κουμεντάκης (Υπήρξε λάτρης της Φυσικής Αφάρμακου Ιατρικής αφού είχε μετεκπαιδευτεί στην κλινική “Σχολή Υγείας” του πρωτοπόρου διεθνώςτης Διατροφικής Οικολογικής Ιατρικής Robert Shelton)