Το έργο Υδατογραφίες-Συνεικόνες προσπαθεί να ερμηνεύσει μουσικά το νόημα πολύ μικρών ποιητικών φράσεων σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσει ιδιότητες του πνεύματος και κρυφές αισθήσεις που οδηγούνται σε απώλεια. Το έργο είναι εμπνευσμένο και από την ανάγνωση ελληνικής ποίησης ιδιαίτερα εκείνης του Οδυσσέα Ελύτη. Κυρίαρχο στοιχείο του έργου αποτελεί η ποιητική και φιλοσοφική προσέγγιση του υγρού στοιχείου, μέσα από μια μουσική γλώσσα, γεγονός το οποίο εξηγεί και τον τίτλο Υδατογραφίες, (Σημείωμα του συνθέτη). Στο έργο Υδατογραφίες – Συνεικόνες παίζουν οι σολίστ Οδυσέας Κορέλης (βιολί) και Αλεξάνδρα Κορέλη (πιάνο). Το έργο ηχογραφήθηκε τον Νοέμβριο του 2003 σε studio. Τα μέρη του έργου Μικρές Εικόνες ηχογραφήθηκαν ζωντανά κατά την διάρκεια συναυλίας στο Κάστρο της Καλαμάτας στις 11-8-2001. Παίζουν τα μέλη του συνόλου μουσικής δωματίου Μείζονες Απουσίες που αποτελούν οι μουσικοί: Γιάννης Γκίκας (πιάνο), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (α’ βιολί), Τάνια Αλτη (β’ βιολί), Mlkhall Smirnoff (βιόλα), Κωστής Θέος (τσέλο), Ελίνα Χαιδοπούλου (κοντραμπάσο), Μικαέλα Παναγιωτοπούλου (φλάουτο), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο). Η ενορχήστρωση στα κομμάτια Κόκκινο άλογο, Καρτέρεμα, Τα ποδήλατα έγινε απο τον Γιάννη Γκίκα. Στο έργο Διαφάνιες πιάνο παίζει ο συνθέτης Θανάσης Δρίτσας.

Ο Θανάσης Δρίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην καρδιολογία (1987-1994) στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Guy’s & Hammersmith Hospital, RPMS, London, UK.

Παράλληλα με τις ιατρικές του σπουδές μελέτησε ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τους Κώστα Κυδωνιάτη και Γιάννη Ιωαννίδη και παρακολούθησε σεμινάρια σύνθεσης στην Royal Academy of Music, London, UK. Πολλές επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά υψηλού δείκτη αναφοράς (citation impact factor) στα αντικείμενα της υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας, των καρδιακών αρρυθμιών, της αιμοδυναμικής της καρδιακής βηματοδότησης, της καρδιακής ανεπάρκειας, της φυσιολογίας της άσκησης και της καρδιακής αποκατάστασης (cardiac rehabilitation).
Εχει αναγνωρισθεί διεθνώς ως πρωτοπόρος για την κλινική  και ερευνητική του δραστηριότητα στη χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού μέσου (music medicine) και αποτελεί διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαικής Καρδιολογικής Εταιρείας (FESC), μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Μουσικοθεραπείας (ΑΜΤΑ) και της Διεθνούς Εταιρείας Μουσικής στην Ιατρική (ISMM).
Παραγωγός της εκπομπής Μαγικός Αυλός του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ (1999-2001). Ως προσκεκλημένος ομιλητής έχει δώσει διαλέξεις και παράλληλα συναυλίες με έργα του ως συνθέτης σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εχουν κυκλοφορήσει σε δίσκους (CD) τα έργα του: Εικόνες-String Images (MUSICA VIVA 2002), Υδατογραφίες (PROTASIS MUSIC 2004), Δύο Μουσικά Παραμύθια (LYRA 2005), Μορφέας-Θεραπευτικό CD που χρησιμοποιεί εμβρυικούς ήχους  για εισαγωγή ύπνου σε συνεργασία με τον αμερικανό αναισθησιολόγο Fred Schwartz (INFO HEALTH 2004), Θεραπευτικοί ήχοι απ’ όλο τον κόσμο (εκδ. Ελευθεροτυπία /Ε-Ιατρικά 2004). Επίσης είναι συγγραφέας του βιβλίου Η Μουσική ως Φάρμακο (ΙΝFO HEALTH 2003) και είχε την εκδοτική επιμέλεια των βιβλίων Μουσικοκινητικά Δρώμενα ως Θεραπευτική Αγωγή (εκδ. Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών 2003) και η Τέχνη ως Μέσον Θεραπευτικής Αγωγής (εκδ. Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών 2004). Η μουσική του χρησιμοποιήθηκε από την χορογραφική ομάδα διεθνούς φήμης Gelabert-Azzopardi Companya de Danca στο Edinburgh International Art Festival 2004-Arthur’s Feet σε μία παράσταση την οποία παρουσίασαν ως χορευτές άτομα με αναπηρίες.
Εχει ιδρύσει και είναι Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Ποιότητας Ζωής & Ψυχοκοινωνικής Καρδιολογίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Εργάζεται ως καρδιολόγος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από το 1995 και είναι υπεύθυνος του τμήματος Δοκιμασιών Κόπωσης, Εργοσπιρομετρίας, Φυσιολογίας της Ασκησης και Καρδιακής Αποκατάστασης.

#########