Ήρθε η σειρά σας να επιλέξετε! Το Βραβείο Ασπιρίνης για την Κοινωνική Καινοτομία 2018 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι τις 25 Οκτωβρίου μέσω ειδικής ιστοσελίδας της Bayer να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους κοινωνικά πρότζεκτ από καινοτόμους επιχειρηματίες και επιστήμονες.

 

Φέτος υποψήφια για το βραβείο των 100.000 ευρώ είναι 28 πρότζεκτ από 16 χώρες. Πέντε νικητές θα λάβουν από 20.000 ευρώ ο καθένας για τις καλύτερες καινοτόμες ιδέες που επιχειρούν να δώσουν πρωτοποριακές λύσεις στις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις στους τομείς της υγείας και της διατροφής.

 

Οι τέσσερις από αυτούς θα επιλεγούν στις 12 Νοεμβρίου από μια κριτική επιτροπή στο Βερολίνο, ενώ έναν θα τον επιλέξει το κοινό μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

 

Όλοι  μπορούν να ενημερωθούν για τις υποψηφιότητες και να ψηφίσουν το αγαπημένο τους πρότζεκτ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου στη διεύθυνση: https://aspirin-social-awards.org/public-voting.

 

Το Βραβείο Ασπιρίνης για την Κοινωνική Καινοτομία αναδεικνύει πρωτοποριακά πρότζεκτ από όλο τον κόσμο με κοινωνική διάσταση στους τομείς της υγείας και της διατροφής. Οι νικητές είναι πρωτοπόροι των οποίων οι καινοτομίες προσφέρουν νέες λύσεις για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης ή την εξάλειψη της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Σε συνδυασμό, οι νικητές του 2017 έχουν τη δύναμη να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη.  Οι καινοτομίες τους δείχνουν πώς το επιχειρηματικό πνεύμα μπορεί να αλλάξει και να βελτιώσει τη ζωή του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού – ειδικά όλων αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη.