Η διδασκαλία των chakra, αυτή η γνώση ή η Σοφία, μας έρχεται από την Ανατολή.  Υπάρχουν διαφορετικοί  χάρτες, κάποιοι αναφέρονται σε 9 chakra. Εμείς όμως θα αναφερθούμε στον χάρτη με τα 7 chakra. Τα chakra είναι ενεργειακά κέντρα . Έχουν μέσα τους πολλές ενεργειακές γραμμές , που διασταυρώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν ενεργειακές δύνες.

 

Εκτός από το φυσικό μας σώμα, υπάρχουν ακόμα 6 ενεργειακά σώματα γύρω από το σώμα μας, και είναι σαν κουκούλια φωτός και χρωμάτων. Η γνωστή σε όλους μας αύρα. Το κάθε chakra βρίσκεται και είναι το κέντρο σε κάθε ένα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού σώματος μας.

 

Το 1ο chakra ανήκει στο φυσικό μας σώμα, και βρίσκεται στο περίνεο. Το χρώμα του είναι το κόκκινο.

Το 2ο chakra ανήκει στο αιθερικό μας σώμα.  Βρίσκεται  σε απόσταση λίγων  εκατοστών από το φυσικό μας σώμα. Συνδέεται με το φυσικό σώμα στην κοιλιακή χώρα. Το  χρώμα του είναι πορτοκαλί.

Το 3ο chakra ανήκει στο αστρικό μας σώμα. Συνδέεται με το φυσικό σώμα στο διάφραγμα και το χρώμα του είναι κίτρινο.

Το 4ο chakra ανήκει στο νοητικό ή ψυχικό μας σώμα. Συνδέεται  με το φυσικό σώμα, στην καρδιά  και το χρώμα του είναι πράσινο.

Το 5ο chakra ανήκει στο πνευματικό σώμα. Συνδέεται με το φυσικό στο κέντρο του λαιμού  και το χρώμα του είναι μπλε.

Το 6ο chakra ανήκει στο κοσμικό σώμα. Συνδέεται με το φυσικό σώμα περίπου στο μέσο του μετώπου (3ο μάτι)  και το χρώμα του είναι βιολετί.

Το 7ο chakra ανήκει στο νιρβανικό υπερβατικό σώμα. Συνδέεται με το φυσικό σώμα, στην κορυφή του κεφαλιού  και το χρώμα του είναι το ματζέντα .

 

Το κάθε  chakra, όπως είπαμε και πριν, περιέχει μέσα του ενεργειακές γραμμές, που η κάθε μια από αυτές αφορά κάποιο θέμα, δηλαδή κάθε chakra  περιέχει  μια ομάδα ψυχολογικών και μη θεμάτων.  Όταν  έχουμε υποστεί κάποιο τραυματικό γεγονός, ή έχει αναπτυχθεί στον ψυχισμό μας ένα δυσλειτουργικό αμυντικό σύστημα, κάποιες από αυτές τις ενεργειακές γραμμές μπλοκάρονται. Τότε η ενέργεια δεν ρέει σωστά και είτε γυρνούν ανάποδα, είτε δεν κινούνται καθόλου.

Παρακάτω περιγράφω ενδεικτικά, ποια θέματα ανήκουν σε κάθε chakra.

 

1ο chakra θέματα : επιβίωσης, σεξουαλικότητας, φόβοι κ.α.

2ο chakra θέματα : συναισθήματα, ψυχολογικές πληγές, εξαρτήσεις  κ.α.

3ο chakra θέματα : ενέργεια ζωτικότητας, δύναμης, ελέγχου, προβολές κ.α.

4ο chakra θέματα : αγάπη, συμπόνια, αποδοχή εαυτού, κ.α.

5ο chakra θέματα : πεποιθήσεις, έκφραση, επικοινωνία, κ.α.

6ο chakra θέματα : φαντασία, διαίσθηση, το μάτι του Μάντη κ.α.

7ο chakra θέματα : σύνδεση μ όλη την Ύπαρξη, με το Όλον.

 

« ο άνθρωπος είναι Ουράνιο Τόξο. Είναι όλα τα 7 χρώματα μαζί. Αυτή είναι η ομορφιά του και ταυτόχρονα  αυτό είναι και το πρόβλημα του. O άνθρωπος είναι πολυπρόσωπος, πολυδιάστατος. Η ύπαρξή του δεν είναι απλή, αλλά εξαιρετικά πολύπλοκη. Μέσα από την πολυπλοκότητα της γεννιέται η αρμονία, αυτό που λέμε θεϊκή μελωδία.» Osho.

 

 


Indira Prem – Kέλλυ Σπυροπούλου
Eργάζεται ως εναλλακτική ψυχοθεραπεύτρια και δασκάλα Αυτογνωσίας, τα τελευταία 7 χρόνια. Το πνευματικό της όνομα το πήρε από το Osho Institute For Intuition της Ινδίας. Σπούδασε 6 χρόνια channeling και ενόραση, και είναι διπλωματούχος του Power of Light Training 1ου 2ου 3ου επιπέδου, από την Vedanta.  Είναι trainee  εδώ και 7 χρόνια, στο Essence Work  του Diamond Logos του Faisal –  Vedanta. Έχει πάρει ειδική έξτρα εκπαίδευση για primal therapy  (παιδική ηλικία), δουλειά για ζευγάρια, γείωσης, chakra κ.α. και δίνει προσωπικά session και group therapy.

#########