Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διαδικασίες για την προετοιμασία μιας  λαμπερής και σέξι εμφάνισης στις παραλίες και σε όλες τις καλοκαιρινές μας εξόδους επιταχύνονται!

Όπως επισημαίνει ο Δρ Ιωάννης Λύρας, διευθυντής πλαστικός χειρουργός, επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας (www.ioannislyras.com), «η πλαστική χειρουργική αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, μια και με τις νέες μη επεμβατικές μεθόδους της, δίνει σε όλες τις ενδιαφερόμενες την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, προσδίδοντας μια συνολικά αρμονική σιλουέτα».

Σύμφωνα με τον κ. Λύρα, οι παρακάτω απλές και γρήγορες θεραπείες θα ανανεώσουν το πρόσωπο και το σώμα σας:

Η  ευεργετική μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος

Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο μπούστο, στο λαιμό κ.ά., προσφέροντας ανανέωση, ενυδάτωση (που την χρειαζόμαστε πολύ όλο το χρόνο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι), σύσφιξη, λείανση ρυτίδων και λεπτών γραμμώσεων, ενώ βελτιώνει σημαντικά την υφή και την όψη του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ανεξάρτητα από την περιοχή στην οποία θέλουμε να επέμβουμε.  Η έγχυση του υλικού γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες, σε πολύ μικρές ποσότητες και οι νυγμοί πραγματοποιούνται σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις,  τοποθετώντας πριν από κάθε εφαρμογή αναισθητική κρέμα.

Η μεσοθεραπεία είναι διαδικασία εξαιρετικά απλή στην εφαρμογή της, καθώς η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες, αφού το μόνο που θα πρέπει να την απασχολεί είναι οι ανεπαίσθητες εκχυμώσεις που ίσως παρουσιάσει στα σημεία των νυγμών, τα οποία ούτως ή άλλως υποχωρούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Ο αριθμός των θεραπειών ορίζεται ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες της κάθε ενδιαφερόμενης, το γενικότερο πλαίσιο όμως προϋποθέτει περίπου 10 θεραπείες κάθε 10-15 μέρες, ενώ η θεραπεία, εάν χρειαστεί, επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση.

Η αναζωογόνηση του δέρματος επιτυγχάνεται, διότι εμπλουτίζεται το χόριο με βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα τα οποία παρέχουν τροφή στο δέρμα. Ταυτόχρονα βοηθείται στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Συνδυαστικά, χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ, επιτυγχάνοντας ενυδάτωση του δέρματος σε βάθος.

Συνδυασμός μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ

Η πιο νέα τάση για το ογκομετρικό ενέσιμο  lift  είναι μέσω της χρήσης ενός καινούργιου υαλουρονικού οξέος με εκπληκτικές ιδιότητες. Αυτό τοποθετείται κατά μήκος του «στεφανιού» εκεί όπου αρχίζει η πρόσφυση των μαλλιών και λειτουργεί βιολογικά ως ανορθωτικός παράγων, αφήνοντας το κάτω μέρος του προσώπου ανέγγιχτο.

Σε αυτή τη νέα τεχνική που είναι ότι πιο φυσικό υπάρχει, ιδανικοί  υποψήφιοι είναι εκείνοι που επιθυμούν να προσδώσουν νεανική και λαμπερή όψη στο πρόσωπο τους, μη παρεμβατικά, άμεσα, ανώδυνα, και με χαμηλό κόστος. Εάν η μέθοδος  συνδυαστεί και με τη χρήση βλαστοκυττάρων τα αποτελέσματα διαρκούν πολύ περισσότερο από 1 έως και 2 ή 3 έτη!

Το «στεφάνι της νεότητας» μπορεί εύκολα να προσδώσει στην ενδιαφερόμενη λεία, ξεκούραστη και φωτεινή όψη ανώδυνα, δίνοντας ένα απολύτως ασφαλές και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Μεσοθεραπεία, κυτταρίτιδα, λιποδιάλυση και σύσφιξη σώματος

Η κυτταρίτιδα, η σύσφιξη και η χαλάρωση του δέρματος  είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Η μεσοθεραπεία σε συνδυασμό με ενέσεις συσφικτικές και λιποδυαλιτικές βοηθούν  σημαντικά στο τοπικό αδυνάτισμα καθώς περιορίζουν το συσσωρευμένο λίπος,  και βοηθούν τη χαλάρωση σε σημαντικό βαθμό. Θέματα από τα οποία  δεν  απαλλασσόμαστε εύκολα ούτε με ειδική διατροφή, αλλά ούτε και με σωματική άσκηση.

Η εμφάνισή της κυτταρίτιδας είναι αποτέλεσμα μιας αργής και σταδιακής διαδικασίας.  Οι παράγοντες που εμπλέκονται είναι πολλοί.  Ένας από τους βασικότερους που διευκολύνει την εμφάνιση της είναι η επιβράδυνση ή και σταθεροποίηση στα μικρά αγγεία (τριχοειδή, λεμφαγγεία) της περιοχής του σώματος όπου η κυτταρίτιδα εντοπίζεται (γλουτοί, γάμπες). Το γενετικό σύστημα των γυναικών προδιαθέτει γι’ αυτή τη δύσκολη κυκλοφορία που αποτελεί τη βασική αιτία της κυτταρίτιδας, όμως η δημιουργία της προϋποθέτει την εμπλοκή και άλλων παραγόντων ορμονικών, μεταβολικών, κυκλοφορίας.

«Στις περιπτώσεις όπου η κυτταρίτιδα δεν βρίσκεται σε προχωρημένο βαθμό αντιμετωπίζεται εναλλακτικά με ενέσιμη μεσοθεραπεία που όπως προαναφέρθηκε συμβάλλει στη μείωση της τοπικής εναπόθεσης λίπους, διότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την παροχέτευση της λέμφου, ενώ διαλύει τα περίσσεια λιποκύτταρα. Βεβαίως, τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το πόσο προχωρημένη είναι η βλάβη», επισημαίνει ο κ. Λύρας και καταλήγει:

 

«Η μεσοθεραπεία είναι κατάλληλη για γυναίκες που αποζητούν παρεμβάσεις με μικρό χρόνο αποθεραπείας, δεν χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και απλά αναζητούν αναδόμηση δέρματος, αναζωογόνηση και λάμψη».

 

  • Ο Δρ Ιωάννης Λύρας είναι πλαστικός χειρουργός, διευθυντής του Β’ Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας. Επίσης είναι μέλος των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής ΕΕΠΕΑΧ, καθώς και εκλέκτωρ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
#########