Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υποδεχθεί την Παρασκευή (10/11), στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα,  τον Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων της Κίνας, κ. Zhang Chunsheng, o οποίος συνοδευόταν από 9μελές κλιμάκιο συνεργατών του. Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενδυναμωθεί η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων σε θέματα φιλανθρωπίας και υποστήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, έγινε εκτενής αναφορά στο πολύπλευρο, πολυδιάστατο και πολυποίκιλο ανθρωπιστικό έργο που παράγει καθημερινά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, ενώ διατυπώθηκαν μια σειρά από καινοτόμες δράσεις και ενέργειες για την αντιμετώπισή της.

Ο Υφυπουργός της Κίνας συνεχάρη τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. για την οργάνωση και την ετοιμότητα που επιδεικνύει ο Ε.Ε.Σ. τόσο σε έκτακτες καταστάσεις όσο και στην καθημερινότητα, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση της Κίνας θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Οργανισμού που αποσκοπούν στην ενίσχυση των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε τη σπουδαιότητα δημιουργίας ισχυρών διεθνών συνεργασιών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την στήριξη των χιλιάδων εθελοντών και του προσωπικού του,  θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

 

#########