Ανοίγει και επισήμως τις πύλες της για να υποδεχτεί τις μέλλουσες μητέρες και τα νεογνά, η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική στο Φαληρικό Δέλτα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στα Νότια Προάστια στον τομέα των Ιδιωτικών Υπηρεσιών Υγείας.Πρόκειται για μια φιλόδοξη επένδυση της τάξεως των 120 εκατομμυρίων ευρώ,  η οποία στοχεύει να γίνει σημείο αναφοράς στη σύγχρονη μαιευτική και γυναικολογία, παρέχοντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, σύγχρονο εξοπλισμό και τον πιο προηγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στην Ελλάδα.

 

 

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας κλινικής, η διοίκησή της διοργάνωσε σχετική συνέντευξη Τύπου ώστε να παρουσιάσει τους στόχους και τη στρατηγική της ΡΕΑ, που βασίζεται κατά κύριο λόγο σε ένα ιατροκεντρικό μοντέλο λειτουργίας που έχει ως μετόχους περισσότερους από 450 μαιευτήρες γυναικολόγους. Πιο συγκεκριμένα, το Νέο Πρότυπο που θέτει η ΡΕΑ βασίζεται στον απόλυτο σεβασμό στον Ιπποκράτειο όρκο, την αντιμετώπιση της ιατρικής ως λειτούργημα και την αντιμετώπιση των γιατρών ως επιστήμονες.

 

 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευστάθιος Τσαλίκης: «Τρία χρόνια μετά τη σύλληψη της αρχικής ιδέας, η ομάδα της ΡΕΑ δεσμεύεται να θέσει ψηλά τον πήχη για τη μαιευτική γυναικολογία στην Ελλάδα. Κυρίως όμως υπογραμμίζουμε ότι η ΡΕΑ γεννήθηκε για όλες τις γυναίκες και τις μητέρες που δικαιούνται τον καλύτερο συνδυασμό τιμής και ποιότητας υπηρεσιών».

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ξεναγήθηκαν στην κλινική συνολικής έκτασης 24.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και είναι δυναμικότητας 200 κλινών. Η ΡΕΑ είναι εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που προσφέρουν διαγνωστική ακρίβεια, υψηλά επίπεδα ασφάλειας για τον ασθενή και μικρότερη διάρκεια νοσηλείας.

 

Η κλινική διαθέτει εξειδικευμένες μονάδες νοσηλείας  (όπως ΜΕΘ και ΜΕΝΝ Ι, ΙΙ & ΙΙΙ Επιπέδου) που είναι σε πλήρη ετοιμότητα για κάθε έκτακτο συμβάν παρέχοντας όλη την απαραίτητη ιατρική φροντίδα μέσα στο μαιευτήριο χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα μετακίνησης τους σε άλλες εξωτερικές μονάδες. Διαθέτει επίσης υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες με ολοκληρωμένο ψηφιακό περιβάλλον. Μοναδικά και ιδιαίτερα σημεία αναφοράς είναι ο Ανοιχτός Μαγνητικός Τομογράφος πεδίου υψηλής ισχύος, οι δυο Ψηφιακοί Μαστογράφοι, ο ένας εκ των οποίων διαθέτει τη δυνατότητα της Τομοσύνθεσης, η Τράπεζα Στερεοτακτικής Βιοψίας με ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης και ο αποκλειστικά για υπερηχογραφήματα μαστών υπέρηχος με την τεχνολογία Shear Wave Elastography.

 

Η ΡΕΑ ακολουθεί σύγχρονη αντίληψη για τη φροντίδα της γυναίκας παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες όπως συμβουλές διατροφής, σεμινάρια για το μητρικό θηλασμό, τη φροντίδα και την ασφάλεια του μωρού, καθώς επίσης και λειτουργία 24ωρης γραμμής επικοινωνίας και παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία προσφέρουμε περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας και δημιουργήσαμε μια κλινική κόσμημα έτοιμη να υποδεχτεί το μέλλον… Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο ερχομός ενός παιδιού στον κόσμο συμβολίζει την ελπίδα, ευχόμαστε να είναι το αύριο τόσο ευχάριστο, μοναδικό και λυτρωτικό όσο το γέλιο ενός μωρού» υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της κλινικής, κ. Κοσμάς Βρυώνης.

#########