Αρχική Βιβλίο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2017 Γ’ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2017 Γ’ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 16/6 οι υποψήφιοι του προσανατολισμού Θετικών σπουδών που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε κάποιο απο τα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου, των επιστημών υγείας, διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας προσανατολισμού.  Παρόλο που τα ερωτήματα ήταν λιγότερα σε σχεση με τα αντίστοιχα θέματα του 2016 ήταν πιο απαιτητικά και δυσκόλεψαν περισσότερο τους υποψηφιους, αφού στην πλειοψηφία τους ήθελαν κριτική σκέψη. Απευθύνονταν σε υποψηφίους που είχαν κατανοήσει πολύ καλά βασικές βιολογικές διεργασίες και είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα όλη τη σχολική χρονιά.

Αναλυτικότερα, στο Θέμα Α οι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ήταν αρκετά απαιτητικές. Στο Θέμα Β τα περισσότερα ερωτήματα θεωρίας ήταν κρίσεως και δυσκόλεψαν αρκετά τους υποψηφίους. Στο Θέμα Γ τα ερωτήματα ήταν ανεξάρτητα το ένα απο το άλλο και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης. Στο θέμα Δ εξετάζονταν οι αιμοσφαιρινοπάθειες και τα υποερωτήματα του θέματος Δ3 εξέταζαν την διαδικασία της αντιγραφής.

Οι επιδόσεις στο μάθημα της βιολογίας θα καθορίσουν και τις βάσεις στο επιστημονικό πεδίο των επιστημών υγείας  στο οποίο ανήκουν οι Ιατρικές σχολές, σε συνδιασμό με το μάθημα της Χημείας.

 

Κουλάκης Μανώλης

Χημικός – Βιολόγος

Κέντρο Εκπαίδευσης  «Γνώση και Σοφία»

www.gnosikaisofia.com https://el-gr.facebook.com/gnosikaisofia/
Περδικάρη 6, Ηράκλειο, Κρήτης
Τηλ: 2810333613
Rate it