Τα ινομυώματα μήτρας (επίσης γνωστά ως λειομυώματα ή μυώματα) είναι από τους πιο συχνούς καλοήθεις όγκους της μήτρας και μπορούν να επηρεάσουν έως το 75-80% των γυναικών. Τα ινομυώματα κάνουν την εμφάνισή τους από τη νεαρή ηλικία και συρρικνώνονται με την εμμηνόπαυση, ενώ ποικίλουν ανάλογα με το σχήμα, το μέγεθος και την θέση που βρίσκονται στη μήτρα.

Η φαρμακευτική εταιρεία ITF Hellas, μέλος του πολυεθνικού Ομίλου Italfarmaco, με αφοσίωση στη φροντίδα της γυναίκας, αλλά και όλης της οικογένειας, μέσα από τη συνεχή επιδίωξη της για νέα προϊόντα, καινοτομίες σε δραστικές ουσίες και μορφές, καθώς και για ποιότητα και ασφάλεια, εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων με το PHYDELIS ένα νέο, καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής για τη διαχείριση των ινομυωμάτων της μήτρας.

Το PHYDELIS είναι ένα νέο, καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο χάρη στην εξειδικευμένη σύνθεσή του, μειώνει την έντονη αιμορραγία και τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, ενώ βελτιώνει την ποιότητα ζωής των γυναικών με ινομυώματα μήτρας.

Η σύνθεση του PHYDELIS περιλαμβάνει γαλλική επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), βιταμίνη D και βιταμίνη Β6, ο συνδυασμός των οποίων προσδίδει ένα συνεργικό ευεργετικό αποτέλεσμα στη διαχείριση των ινομυωμάτων μήτρας και των συμπτωμάτων τους.

Η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη ανήκει στην κατηγορία των κατεχινών, οι οποίες είναι μια μορφή φλαβονοειδών με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η γαλλική επιγαλοκατεχίνη είναι ένα από τα κύρια συστατικά του πράσινου τσαγιού, οι ευεργετικές ιδιότητες του οποίου συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των ινομυωμάτων μήτρας.

Επίσης, επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει μια συσχέτιση της βιταμίνης D και του κινδύνου ανάπτυξης ινομυωμάτων. Η βιταμίνη D ρυθμίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, επομένως η χορήγησή της σε γυναίκες με ινομυώματα μήτρας συμβάλλει στον έλεγχο της ανάπτυξής τους, όπως έχει αποδειχθεί σε κλινικές μελέτες.

Τέλος, η βιταμίνη Β6 εξισορροπεί τις γυναικείες ορμόνες. Τα ινομυώματα συνδέονται με υψηλά επίπεδα οιστρογόνων. Η βιταμίνη Β6 δρα ευεργετικά στη διαχείριση των ινομυωμάτων μήτρας, καθώς βοηθά στην ρύθμιση της ισορροπίας των οιστρογόνων και της προγεστερόνης.

Σχετικά με την λήψη του PHYDELIS: Συνιστάται η λήψη 2 δισκίων ημερησίως μετά το γεύμα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών.

Τα ινομυώματα αποτελούν εξαρτώμενες από τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη μάζες της μήτρας και δημιουργούνται από τα λεία μυϊκά κύτταρα της μήτρας. Το ευρύ φάσμα των συμπτωμάτων περιλαμβάνει: βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία και σπανιότερα αιμορραγία μεταξύ των περιόδων, αυξημένη συχνότητα ούρησης, δυσκολία κένωσης της ουροδόχου κύστεως, πίεση της ουροδόχου κύστεως και κράμπες στην πύελο, χρόνιο πυελικό πόνο και πίεση, πόνο εμφανιζόμενο στη μέση του κύκλου, δυσκοιλιότητα, επώδυνη σεξουαλική επαφή, υπογονιμότητα και σιδηροπενική αναιμία, λόγω βαριάς εμμηνορροϊκής αιμορραγίας και εν μέσω του εμμηνορυσιακού κύκλου. Εκτός από την αναιμία, η έντονη και παρατεταμένη απώλεια αίματος αντιπροσωπεύει το σύμπτωμα με τη μεγαλύτερη επίδραση στην ποιότητα ζωής στις γυναίκες με ινομυώματα μήτρας.

Τα ινομυώματα της μήτρας μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής της γυναίκας λόγω των δυσκολιών που προκαλούν στις καθημερινές δραστηριότητες αλλά και του άγχους, που μπορεί να αναπτυχθεί πριν και μετά τη διάγνωση. Μια ευρωπαϊκή μελέτη αναφέρει ότι τα ινομυώματα της μήτρας επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής της γυναίκας σε υψηλότερο βαθμό από άλλες χρόνιες ασθένειες όπως το άσθμα, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το σύνδρομο ευερέθιστου έντερου. Οι γυναίκες με ινομυώματα μήτρας περιγράφουν ότι τα συμπτώματα προκαλούν ψυχολογική δυσφορία, αδυναμία στην αντιμετώπιση της διάγνωσης και στην επιλογή της θεραπείας, αρνητική εικόνα σώματος, επιπτώσεις στη σεξουαλικότητα και ότι υπάρχει έλλειψη υποστήριξης από το περιβάλλον τους. Το άγχος που σχετίζεται με την βαριά αιμορραγία κατά την περίοδο και τον πυελικό πόνο, περιγράφεται ως ένας από τους κύριους στρεσογόνους παράγοντες των γυναικών με ινομυώματα. Επιπλέον, οι γυναίκες με ινομυώματα αναφέρουν φόβο για μια απρόβλεπτη ημερολογιακά και χωρίς έλεγχο περίοδο τους. Σε άλλη έρευνα έχει τονιστεί, επίσης, ότι εκτός από τα κάθε αυτά συμπτώματα των ινομυωμάτων, αρνητικές επιπτώσεις στη συναισθηματική και ψυχική υγεία είναι εμφανείς στις γυναίκες με ινομυώματα. Επιπλέον, σχεδόν το 80% των γυναικών που υποβλήθηκαν σε υστερεκτομή (χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της μήτρας) με προεγχειρητική διάγνωση τα ινομυώματα μήτρας, ανέφεραν τον φόβο κακοήθειας ως την αιτία για την απόφασή τους να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Αν και η υστερεκτομή είναι η μόνη πλήρως θεραπευτική θεραπεία που είναι διαθέσιμη για τα ινομυώματα, σε πολλές περιπτώσεις είναι περιττή.

Η σωματική άσκηση, το άγχος, η διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η κατανάλωση καφεΐνης φαίνεται να ευαισθητοποιούν μονοπάτια και μηχανισμούς που εμπλέκονται στην ανάπτυξη και εξέλιξη των ινομυωμάτων.

 

 

#########