Ο Δημήτρης Κοντοπίδης σχεδιάζει μια ανατρεπτική καμπάνια για την 2η ευκαιρία στην ζωή! Η Λένα που έκανε μεταμόσχευση στον πνεύμονα και ως φοιτήτρια πλέον πρωτοστατεί και αυτή στην ενημερωτική καμπάνια.  Μας καλούν σε μια θετική αντίδραση: Recycle Life – your Body!

Μια ανατρεπτική καμπάνια για τις μεταμοσχευσεις
Recycle Life – Your Body, Be A life Donor Be Humane.

 

Be a Life Donor. Be Humane.

Η Κοιν.Σ.Επ. Humane. καλεί τον κόσμο να αντιδράσει θετικά για το θέμα των μεταμοσχεύσεων με την υπέρτατη πράξη αγάπης ώστε να συνεχιστεί αυτός ο “κύκλος” ζωής, ενημερώνοντας τις οικογένειές τους ότι επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων. Το μήνυμά τους BE HUMANE – BE A LIFE DONOR έρχεται σε ένα συμβολικό κουτί από φελιζόλ και πάγο, όπως ακριβώς έρχεται το πολυπόθητο μόσχευμα και περιλαμβάνει μία κούπα που με την αγορά της στηρίζεις τις 3 αξίες του εγχειρήματός τους: ενημέρωση, παροχές υγείας και πρόνοιας και εργασιακή ένταξη ατόμων με αναπηρία.

Η καμπάνια αυτή έρχεται για να κινητοποιήσει τους πολίτες της χώρας μας σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας. Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του ευρωπαϊκού χάρτη Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων και οι ασθενείς σε αναμονή για ένα μόσχευμα αγγίζουν τους 1500. Με τα σημερινά δεδομένα με δυσκολία θα καλυφθούν οι ανάγκες των 100 εξ αυτών διότι η Πολιτεία δεν έχει αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ενημέρωση του κοινού. Αν και η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας δέχεται την δωρεά οργάνων ως την μέγιστη πράξη αλτρουισμού, δυστυχώς διατηρεί ταυτόχρονα μια επιφυλακτικότητα. Προκειμένου, λοιπόν, ο κόσμος να εμπιστευτεί το θεσμό της δωρεάς είναι επιτακτική ανάγκη η ευαισθητοποίησή του γύρω από το θέμα. Όταν πλέον η ευαισθητοποίηση είναι  θέμα ζωής και θανάτου, πρέπει να αντιδράσουμε, θετικά και αποτελεσματικά. Σε μία πράξη αγάπης, δεν χωράει άγνοια και αδιαφορία.  Κάποιοι νέοι, λοιπόν, είμαστε αποφασισμένοι!

 

Recycle LIFE, Recycle your BODY

Ο ασθενής που προστίθεται κάθε 10 λεπτά στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση μπορεί να έχει ελπίδα.  Ένα δότης μπορεί να σώσει μέχρι και 8 ζωές. Το μόνο που χρειάζεται για να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος ζωής, είναι να ενημερώσουμε την οικογένεια μας ότι επιθυμούμε να γίνουμε δωρητές οργάνων. Ξεκινάμε, λοιπόν, το κάλεσμα της κοινωνίας σε μια θετική αντίδραση:  Recycle Life – Recycle your Body!

 

 

Humane.: designing a world with your reaction

πριν από ένα περίπου χρόνο μια παρέα νέων αποφάσισε να αντιδράσει και να παρέμβει δυναμικά. Να σχεδιάσει ένα κόσμο πιο ανθρώπινο. Να συνδυάσει το design με την προαγωγή υγείας, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, την ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία. Καταλυτικός παράγοντας είναι η ενεργοποίηση του κάθε πολίτη σε μια θετική αντίδραση. Ιδρύσαμε,  την Humane., μια κοινωνική επιχείρηση για τους ανθρώπους με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Τα πρώτα μας προϊόντα είναι τα “reaction”, τα οποία καλούν τον κόσμο σε μια θετική αντίδραση.

Reaction, Lifestyle with value

Σχεδίασαμε τα προϊόντα “reaction”: κούπες, σημειωματάρια και t-shirts, που το καθένα από αυτά είναι αφιερωμένο σε διαφορετική πάθηση ή αναπηρία. Όταν κάποιος αγοράζει ένα “reaction” στηρίζει οικονομικά 3 αξίες: think – care – empower.   Think – Ευαισθητοποίηση, Care – Υπηρεσίες υγείας και φροντίδας και Empower- Εργασιακή ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Η πρώτη τους προσπάθεια επικεντρώνεται στην καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη δωρεά οργάνων.

 

Σας καλούμε, λοιπόν, σε μια θετική αντίδραση

στο περίπτερο της Humane. που θα βρίσκεται στο The Mall Athens στο Μαρούσι την Παρασκευή 4/11 και το Σάββατο 5/11, 11.00-21.00.

για περισσότερες πληροφορίες www.humane.gr