Με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών από την ακαδημαϊκή και ιατρική κοινότητα, καθώς και στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς, ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 13 Μαρτίου, οι εργασίες της διαδικτυακής 9ης Επαγγελματικής Διημερίδας του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης.

Τις πολύ ενδιαφέρουσες και επίκαιρες ομιλίες που ενθουσίασαν το κοινό παρακολούθησε πλήθος φαρμακοποιών, ιατρών, στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς και φοιτητών της Φαρμακευτικής.

Τους συμμετέχοντες διαδικτυακά στην ημερίδα καλωσόρισαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρος Φαρσάκης, και ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Νικολαΐδης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος Δ.Σ. Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο κ. Βασίλης Μπιρλιράκης, πρόεδρος ΟΣΦΕ, και ο κ. Διονύσιος Ευγενίδης, πρόεδρος Δ.Σ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Βαλτάς τόνισε πως «οι συνεταιρισμοί στην κρίση των μνημονίων ήταν δίπλα στα φαρμακεία. Τώρα που πέρασαν τα δύσκολα χρόνια και εμείς πρέπει να στηρίξουμε τους συνεταιρισμούς. Δίνουν αγώνα όχι επιβίωσης αλλά και εκσυγχρονισμού».

Και συνέχισε πως «οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι θα μειωθούν κι άλλο οι τιμές των φαρμάκων, θα πρέπει να μας βοηθήσουν, και τους συνεταιριστές αλλά κι εμάς τους συνδικαλιστές, να καταλάβουμε γιατί πρέπει να πάμε σε άλλη γραμμή πλεύσης στα φαρμακεία».

«Δύο χρόνια της πανδημίας το δίκτυο των 10.500 σημείων που είναι τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα απέδειξαν ότι και κατηρτισμένοι είμαστε και εξειδικευμένοι είμαστε και εκσυγχρονισμένοι είμαστε, και μπορούμε να στηρίξουμε συστήματα και δομές υγείας. Η παροχή υπηρεσίας απαιτεί μία άλλη κουλτούρα που θα τη διαχωρίζει από τη λογική της πώλησης. Είναι κάτι διαφορετικό που επιβεβαιώνει τον επιστημονικό μας ρόλο» κατέληξε ο κ. πρόεδρος του ΠΦΣ.