Τα YAVA Fitness Centers, το μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο δίκτυο γυμναστηρίων στην Ελλάδα και ο όμιλος GENOMED, με δραστηριότητες στον τομέα των γονιδιακών εξετάσεων, έπειτα από τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας παρουσιάζουν από κοινού το πρώτο KEYONUS DNA Test παχυσαρκίας και διαχείρισης βάρους.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πιο αξιόπιστη προσέγγιση που υπάρχει σήμερα – όσον αφορά στην απώλεια σωματικού βάρους – η οποία εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε πολλές χώρες και βασίζεται στον γονιδιακό έλεγχο και σε εξατομικευμένο διαιτολόγιο σε συνδυασμό με τη σωστή άσκηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γονιδιακός έλεγχος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).

ΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟ

Η διαχείριση της παχυσαρκίας μέσω του γονιδιακού ελέγχου έχει αποτέλεσμα την άμεση και στοχευμένη απώλεια λίπους, τον προσδιορισμό των θρεπτικών αναγκών που έχει ο οργανισμός μας αλλά και τη ρύθμιση και σωστή λειτουργία του πεπτικού. Δηλαδή μια ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη εργασία για τον οργανισμό μας.

Τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα γονίδια επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αποθήκευση και κατανομή του
λίπους στο σώμα καθώς και το πόσο εύκολα ο λιπώδης ιστός ( λίπος) μετατρέπεται σε ενέργεια καταναλώνοντας θερμίδες (μεταβολισμός).

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ

Η διαδικασία του τεστ είναι απλή και εύκ ολη και διατίθεται αποκλειστικά και μό νο στα YAVA Fitness Centers. O ενδιαφερόμενος αφού κάνει την αγορά σε ένα γυμναστήριο YAVA της επιλογής του, στην προνομιακή τιμή των 280 ευρώ, παραλαμβάνει στα χέρια του μια συσκευασία. Στη συνέχεια λαμβάνει μόνος του δείγμα από το εσωτερικό του μάγουλο με αποστειρωμένη μπατονέτα η οποία περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Ακολουθώντας τις οδηγίες, συμπληρώνει μια φόρμα στοιχείων εντολέα και την στέλνει στην εταιρεία Genomed. Μετά από 20 εργάσιμες ημέρες λαμβάνει τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου και εξατομικευμένο διαιτολόγιο διάρκειας δύο μηνών, το οποίο σχεδιάζεται από εξειδικευμένους κλινικούς διαιτολόγους που έχουν μελετήσει τις αρχές της Διατροφικής Γονιδιωματικής και το οποίο βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή. Επισημαίνεται πως νέο διαιτολόγιο μπορεί να σχηματιστεί και μετά το τέλος των δύο μηνών, ύστερα από ζήτηση του ενδιαφερόμενου, χωρίς να επαναληφθεί ο γονιδιακός έλεγχος, διότι η έκφραση των γονιδίων που έχουν ελεγχθεί δεν αλλάζει.

 

ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΕΣΤ, ΑΦΟΡΟΥΝ:

 • Τη διατροφική συμπεριφορά και τον μεταβολισμό.

Έγκαιρη προειδοποίηση για την ύπαρξη κληρονομικής προδιάθεσης παχυσαρκίας, την τάση δηλαδή του οργανισμού να παίρνει περιττό βάρος καθώς και τη συμπεριφορά του απέναντι στις τροφές.

 • Τη λιπόλυση.

Την ικανότητα του οργανισμού να μεταβολίζει το λίπος και να το αποβάλλει. Αποτελεί καταλυτικό παράγοντα στην απόκτηση ενός υγιούς σώματος.

 • Τον μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης.

Η ομοκυστεΐνη είναι ένα τοξικό κατάλοιπο του οργανισμού που δημιουργεί διαταραχές, επιδρά τοξικά στα κύτταρα, αλλά και επηρεάζει τον μεταβολισμό των βιταμινών του συμπλέγματος Β και ενέχει αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα (στεφανιαία νόσο – θρόμβωση).

 • Την αντιοξειδωτική δράση και την αποτοξινωτική ικανότητα του οργανισμού.

Ελέγχεται η σωστή λειτουργία του συστήματος αντιοξείδωσης και αποβολής των τοξίνων.

 • Την ανταπόκριση στη λήψη τροφής και την αίσθηση κορεσμού.

Αν δεν λειτουργεί σωστά το γονίδιο αυτό, εμφανίζεται η διάθεση για λήψη μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων ή η επιθυμία λήψης φαγητού λίγο μετά το
γεύμα.

 • Την προδιάθεση για διαβήτη τύπου 2.

Στοιχείο που επηρεάζει άμεσα όλα τα δεδομένα του διατροφολογίου ενός ατόμου.

 • Τη φλεγμονώδη απόκριση.

Δηλαδή την προδιάθεση για φλεγμονές στον οργανισμό, και ίδιαίτερα στο πεπτικό σύστημα.

 • Την ικανότητα του οργανισμού για απορρόφηση και αποθήκευση σιδήρου.

 

 • Τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ ή BMI).

Τη γονιδιακή τάση του οργανισμού να κρατά σε ισορροπία τη σωστή αναλογία μυϊκού ιστού – λίπους στον οργανισμό

 • Το μεταβολισμό καφεΐνης , αλκοόλ και λακτόζης.

Πρόκειται για την ικανότητα δηλαδή του οργανισμού να απορροφά τις ουσίες αυτές, έχοντας την απαιτούμενη ταχύτητα να τις μεταβολίσει (διασπάσει), αλλά και να τις αφομοιώσει.

 • Υπέρταση η προδιάθεση για αυξημένη πίεση.

Τα YAVA Fitness Centers συνεχίζουν δ

#########