Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής» στο ξενοδοχείο«Γαλήνη», Καμένα Βούρλα, με θέμα την «Επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης».

Στο τελευταίο στρογγυλό τραπέζι με θέμα « Ιαματική Ιατρική υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης» προέδρευε μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνο Κουσκούκη και  η Καθηγήτρια Ιατρικής Βιοπαθολογίας –Ανοσολογίας ΕΚΠΑ , Αντιπρόεδρος ΚΕΣΥ Χρυσούλα Νικολάου

Δήλωσε επισήμως πως οι προτάσεις  να μπει στην εκπαίδευση των γιατρών η Ιαματική Ιατρική  είναι πλέον ένας στόχος . Πάντα βέβαια σαν συμπληρωματική Ιατρική. Θα μπορούσε πχ να αποτελεί μάθημα της προπτυχιακής εκπαίδευσης. Σε πρώτη φάση σαν μάθημα επιλογής στην προπτυχιακή εκπαίδευση και σε συνεργασία πάντα με τις Επιστημονικές Εταιρείες κορμού .

Αυτό το βήμα θα είναι σημαντικό και εξαιρετικά χρήσιμο και για την ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα

Η Ιαματική Ιατρική είναι ένας τομέας που μπορεί να αναδείξει την χώρα μας σε όλο τον κόσμο

Ήταν σπουδαίο το γεγονός , οι  νέοι γιατροί που μιλήσανε  για τον βελονισμό, τον βιοσυντονισμό  κ.α  προτείνανε η Ιαματική Ιατρική να είναι μέρος της εκπαίδευσής τους κατά την ειδικότητά τους.

Ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, Επιστημονικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ,τ. Αντιπρύτανης – Γεν. Γραμ. ΥΠΕΠΘ , ειπε

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής ιδρύθηκε το 2015 στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα με κυρίαρχο σκοπό την ανάδειξη της Ιαματικής Ιατρικής ως συμπληρωματικό θεραπευτικό σχήμα στην επιλογή των θεραπόντων Ιατρών, αντιπροσωπεύοντας τις καθιερωμένες διεθνώς Κλινική Υδροθεραπεία και Ιατρική Βιοκλιματοθεραπεία.

Η καθιέρωση της Ιαματικής Ιατρικής οφείλεται στην αποδεδειγμένη θεραπεία, αποκατάσταση, διατήρηση και πρόληψη της υγείας για πνευματική, ψυχική και συναισθηματική αναζωογόνηση στις εξαιρετικές βιοκλιματολογικές συνθήκες που έχει η Ελλάδα σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές ιαματικές πηγές και την απέραντη απαράμιλλη ακτογραμμή για να δημιουργηθούν Κέντρα Ιαματικής Ιατρικής και Θαλασσοθεραπείας.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής με τη βοήθεια της Ιαματικής Ιατρικής ως Προληπτικής Ιατρικής όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει πλήθος προβλημάτων των πασχόντων, αλλά και να βελτιώσει με τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών φυσικών πόρων και την οικονομία της χώρας, που επιβαρύνεται με δαπάνες για την αποκατάσταση της υγείας.

Η επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής επιβάλλεται πρώτον από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο για εφαρμογή συμπληρωματικών θεραπειών, δεύτερον από την ένταξη των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Ν. 4238/2014), καθώς και από την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών για ιαματική θεραπεία εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης (Ν. 4123/2013), και τρίτον από την ίδρυση του Ινστιτούτου ΙΕπιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Η διεθνοποίηση του Τουρισμού Υγείας ως ιατρικού, οδοντιατρικού και ιαματικού-ευεξίας τουρισμού από τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α., Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε., Πρόεδρο του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών και Πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Πατούλη, εξασφαλίζει προστιθέμενη αξία στον επιστημονικό και επενδυτικό τομέα της χώρας μας. Τα δεδομένα αυτά δημιουργούν θετικές προϋποθέσεις επενδυτικών προτάσεων και αφορούν όλο το ιατρικό και οδοντιατρικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να συνεπικουρήσουν με τη συνδρομή τους στην κεφαλαιοποίηση αυτών των ιδεών και πρακτικών, με ευοίωνο πάντα πρόσημο, οι οποίες αναγνωρίζονται διεθνώς λόγω του Ιπποκρατικού DNA των Ελλήνων Ιατρών και Οδοντιάτρων.

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής συνδιοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πατούλη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννη, τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητή κ. Κουσκούκη και τον Δήμαρχο Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου, κ. Συκιώτη. Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκλεκτοί γιατροί , με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιαματική Ιατρική με διαλέξεις, workshops και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν από Διακεκριμένους Ιατρούς οι συμπληρωματικές θεραπευτικές δράσεις των Ιαματικών Φυσικών Πόρων σε νοσήματα του μυοσκελετικού, νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού, αιμοποιητικού, γαστρεντερικού, ουρολογικού και ενδοκρινολογικού συστήματος, καθώς και σε δερματολογικές, γυναικολογικές, αλλεργικές και περιοδοντικές παθήσεις με διεξοδική συζήτηση και ενεργό συμμετοχή των Συνέδρων για την εξαγωγή επιστημονικά τεκμηριωμένων συμπερασμάτων υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης και του «ωφελέειν, ή μη βλάπτειν».

Ακούστηκαν πολλά καλά για τον Βελονισμό, την Οζονοθεραπεία τον Βιοσυντονισμό , την αλλαγή του τρόπου ζωής και την διαμόρφωση άλλου τρόπου σκέψης .

 Φαίνεται πώς κάτι …..αλλάζει!

 

#########